Şekerbank

Vali Varol Projelerden Yararlanan Çiftçileri Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Varol Projelerden Yararlanan Çiftçileri Ziyaret Etti
Tofidass

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol ve Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin Valilik koordinesinde hayata geçirilen ❝Ağrıİlinde Kaz Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması❞ projesi kapsamında destek alan Taşkınsu Kaz Çiftliğini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Hâlihazırda 600 adet anaç kaz ile 400 adet civcivin mevcut olduğu çiftlikte incelemelerini sürdüren Vali Varol, kaz yetiştiren işletmelerin şartlarının iyileştirilmesi, kaz yetiştiriciliğinde verim ve kalitenin arttırılması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirtti. İlimizde 170 bin kazın bulunduğunu, ❝Ağrıİlinde Kaz Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması❞ projesi ile 50 çiftçimize çıkım ve gelişim makinesi ile jeneratör desteğinin sağlandığını belirten Vali Varol, kaz sayısının arttırılması noktasında çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Vali Dr. Osman Varol, Valilik koordinesinde ilimizde tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla hayata geçirilen ❝Meyve Yetiştiriciliği ve Geliştirmesi❞ projesi kapsamında kurulan meyve bahçelerini de ziyaret etti. Proje kapsamında kurulan ve çiftçimiz Kazım Kaya'ya ait olan meyve bahçesinde incelemelerde bulunarak çiftçimizle bir süre sohbet eden Vali Varol, 600 adet elma ağacından oluşan meyve bahçesi hakkında detaylı bilgi aldı.

Kayısı, elma, armut, vişne ve cevizden oluşan toplam 650 ağacın bulunduğu bahçede de incelemelerde bulunan Vali Varol, projenin başarılı örneklerini görmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Valilik koordinesinde İl Özel İdaresince finanse edilerek hayata geçirilen ve 40 çiftçimize %90 hibe desteğinin sağlandığı ❝Ağrı'dan Çileğe Dokunuş❞ projesi kapsamında kurulan çilek bahçesi ziyaret edildi.

Vali Varol Tarım ve Orman Bakanlığının Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında yapılan 200 başlık hayvan işletmesini ziyaret etti. Tarım ve hayvancılık kenti olan Ağrı'mızı daha ileriye taşımak için modern hayvancılık tesislerinin sayısının ve hayvan varlığının arttırılmasının önem arz ettiğini vurgulayan Vali Varol, 192 adet büyükbaş hayvanın bulunduğu çiftliğin başarılı bir örnek olduğunu belirtti.

Çiftlikteki incelemelerini tamamlayan Vali Varol, Valilik koordinesinde hayata geçirilen ❝Ağrı'dan Çileğe Dokunuş❞ projesi kapsamında destek alarak kurulan ve işletme sahibi/Patnos Ziraat Odası Başkanı Hakan Hakverdi 'ye ait olan çilek bahçesini ziyaret etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hibe Başvuruları İçin Bilgilendirme Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

Hibe Başvuruları İçin Bilgilendirme Topl...

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektöründen yılın ilk yarısında 604 milyon dolarlık ihracatSonraki Haber

Su ürünleri ve hayvansal mamuller sektör...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar