Şekerbank

Vali Pehlivan’dan yeni doğan buzağıya yaşam desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vali Pehlivan’dan yeni doğan buzağıya yaşam desteği
Tofidass

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü nedeniyle, Tomlacık, Oruçbeyli ve Kırkpınar Köylerinde çiftçileri ziyaret etti.

14 Mayıs Çiftçiler günü nedeni ile köylerde çiftçi ziyaretinde bulunan Vali Pehlivan Tomlacık Köyünden Muzaffer Çevik ve Oruçbeyli Köyünden Süleyman Batmaz’ın hayvancılık işletmelerinde incelemelerde bulundu. Çiftçiliğin çok meşakkatli bir o kadarda kutsal bir meslek olduğunu belirten Vali Pehlivan yaptığı açıklamada; “Çiftçilerimiz, milletimizin en önemli yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için mesai, tatil gözetmeksizin alın teri ile çalışan, tohumu hayır duaları ile toprakla buluşturup bizlerin gıda ihtiyacını karşılayan çalışkan, fedakâr, emektar insanlardır. Dolayısı ile köylerimizdeki altyapı çalışmaları, tarımsal projeler ve destekler noktasında tüm birimlerimizle mesai gözetmeksizin çiftçilerimizin hizmetinde olmayı önemli bir görev ve sorumluluk olarak görüyoruz. Bu vesile ile tüm çiftçilerimizin gününü kutluyorum. ” Dedi.

DOKAP Ahır Projeleri kapsamında yapılan hayvancılık işletmelerini inceleyen Vali Pehlivan il genelinde bu kapsamda yapılmakta olan 50 ahır projesinin il ekonomisi bakımından büyük önem arz ettiğini belirtti. Bayburt’ta hayvancılığın çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Pehlivan bu doğrultuda hayvancılık işletmelerinin yenilenmesi ve kapasitelerinin artırılmasının verimliliği artıracağını ve ildeki hayvancılık sektörünü daha yukarıya taşıyacağını ifade etti.

Vali Pehlivan’dan yeni doğan buzağıya yaşam desteği…

Tomlacık Köyünden Muzaffer Çevik’in hayvancılık işletmesi ziyareti sırasında yeni doğan bir buzağıya tesadüf eden Vali Pehlivan; buzağının ilk ağız sütünü kendi elleriyle verdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’nın 2018 yılını buzağı ölümlerini azaltma yılı olarak ilan ettiğini hatırlatan Vali Pehlivan “Sayın Bakanımızın bu çağrısı doğrultusunda Bayburt’a çok kapsamlı bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışma kapsamında köylerde yaptığımız eğitimlerde veteriner hekimlerimiz özellikle yeni doğumlarda ağız sütünün çok önemli olduğunu ve buzağıların yaşaması için mutlak verilmesi gerektiğini tüm çiftçilerimize anlattılar. Bu gün bu yavru buzağımız için ağız sütünü vermek bize nasip oldu. İnşallah ömürlü bereketli olur.” Dedi…

İşletme sahiplerinden bilgiler alan Vali Pehlivan’a Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gereğinden Fazla Yemenin Faturasını Bedeniniz Ödemesin!Önceki Haber

Gereğinden Fazla Yemenin Faturasını Bede...

Son dakika: Meteoroloji uyardı! Hafta sonuna dikkatSonraki Haber

Son dakika: Meteoroloji uyardı! Hafta so...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar