Muğla İl Tarım, Bozbük'teki balık ölümlerini inceliyor

Muğla'nın Milas ilçesi Bozbük Mahallesi'nde kıyıya vuran kupez balıkları incelenirken, ölüm nedeninin belirlenmesi için numuneler laboratuvara gönderildi.

Muğla İl Tarım, Bozbük'teki balık ölümlerini inceliyor
Haberler'de Abone Ol

MUĞLA/MİLAS — Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Bozbük Mahallesi İncekum Plajı'nda kıyıya ölü balıkların vurduğu yönündeki ihbar üzerine bölgede inceleme gerçekleştirildi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı kontrollerde, kıyıya çok sayıda kupez cinsi balığın vurduğu tespit edildi.

Ölüm nedeni laboratuvar incelemesiyle araştırılacak

Balıklar üzerinde gerçekleştirilen organoleptik muayenede, ölüm nedenine ilişkin herhangi bir bulguya rastlanmadığı bildirildi.

Ölüm nedeninin belirlenmesine yönelik gerekli incelemelerin yapılması amacıyla ölü balıklardan ve deniz suyundan numuneler alındı. Numuneler laboratuvara gönderildi.

Bu nedenle balıkların ölüm nedenine ilişkin henüz kesinleşmiş bir bulgu bulunmuyor.

Ölü balıkların toplanması için çalışma başlatıldı

Öte yandan Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milas Belediyesi koordinasyonunda ölü balıkların toplanması ve imhasına yönelik çalışmalar başlatıldı.

Gazi Kutlu

Gazi Kutlu

Fotoğraflar

3 görsel

Yorumlar 0

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.