Şekerbank

Uşak'ta 2018 Yılı Sığır Suni Tohumlama Sözleşmeleri İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uşak'ta 2018 Yılı Sığır Suni Tohumlama Sözleşmeleri İmzalandı
Tofidass

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda, İl Müdürlüğü ile Serbest Veteriner Hekimler arasında her yıl yenilenen ve 2018 yılında geçerli olacak "Sığırlarda Suni Tohumlama Hizmetinin Özel Uygulayıcılara Devrine ve Hizmetin Yürütülmesine İlişkin Toplantı"  İl Müdürü Erkan KAHRAMAN, İl Müdür Yardımcısı Halil İbrahim GÜRCAN, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ayhan ÇANLI, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özgür UĞUR ile serbest olarak çalışan, aşılama, suni tohumlama,  klinik hizmetleri yürüten Veteriner Hekimler ve Veteriner Sağlık Teknisyenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 Açılış konuşmasında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan KAHRAMAN ''Suni tohumlama oranlarının istenen düzeyde olmadığını, bu oranın yükseltilmesi için hepimizin gayret içinde olması gerektiğini, suni tohumlama uygulamalarında küpesiz hayvanlara ve 14 aydan (420 gün)  küçük hayvanlara tohumlama yapılmaması gerektiğini, beş yaşından küçük hayvanlara kendi ırkının sperması ile tohumlanması gerektiğini, beş yaş ve üzeri hayvanlara farklı ırk tohumlama yapılabildiği ancak farklı tohum kullanıldığında soykütüğü buzağı desteklemesi farkı alınamayacağını, her ayın onuna kadar bir önceki ayın suni tohumlama cetvellerinin İl/İlçe Müdürlüklerimize teslim edilmesi gerektiğini ve iki ay üst üste suni tohumlama evraklarını zamanında teslim etmeyen uygulayıcıların suni tohumlama izinlerinin iptal edileceğini belirtti. Dişi damızlık hayvanların kesime sevk edilmesini önlemek için verilen raporlarda daha dikkatli olunması gerektiğini, raporların ve hayvanın kesimhanelerde kontrol edildiği uyumsuzluk durumunda yasal işlem yapılacağını belirtti. İşletmelere gittiğiniz de üreticilere bakım, besleme, işletme şartlarının iyileştirilmesi, sağım hijyeni, suni tohumlamada, başarı oranını etkileyen faktörler hakkında bilgi vermeyi ihmal etmeyin. Üretici var ise sizlerde bizlerde var oluruz. Üreticiye ve üretime sahip çıkalım. İmzalayacağımız suni tohumlama sözleşmelerinin üreticilerimize ve sizlere hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra Ziraat Mühendisi (Zooteknist) Ramazan TOSUN tarafından suni tohumlama yönetmelik ve talimatları kapsamında genel bilgiler, uyulması gereken kurallar, suni tohumlama verileri ve Mobil Tohumlama Sistemi konularında sunum gerçekleştirildi.

2017 yılında gerçekleştirilen suni tohumlama faaliyetleri değerlendirilerek 2018 yılı içerisinde yapılacak faaliyetlerde bir önceki yılda yapılan eksiklikler ve yanlış uygulamalar tartışıldı. Toplantıya katılım sağlayan 88 uygulayıcı ile 2018 yılı için Sığırlarda Suni tohumlama Hizmetinin Özel Uygulayıcılara Devrine ve Hizmetin Yürütülmesine İlişkin Sözleşmeler imzalandı. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kooperatif Mevzuatı Ve Genel Kurul Toplantıları İle İlgili Eğitim Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

Kooperatif Mevzuatı Ve Genel Kurul Topla...

Solucan Gübresi Üretimine 30.000 TL DestekSonraki Haber

Solucan Gübresi Üretimine 30.000 TL Dest...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar