Şekerbank

Trabzon Bölgeden ürün alım desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Trabzon Bölgeden ürün alım desteği
Tofidass

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği, faaliyet alanında yer alan Trabzon, Giresun, Artvin, Rize, Gümüşhane ve Bayburt’ta gerçekleştirdiği ürün alım çalışmalarıyla bölge çiftçisine destek oluyor. Trabzon Bölge Birliği, 2020 yılında fındık ve yaş çay başta olmak üzere 2 bin 664 çiftçiden 20 bin tonun üzerinde ürün alımı yaptı.

Ekim döneminden hasat sonrasına kadar ülke tarımının en büyük destekçilerinden olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ürün değerlendirme çalışmalarıyla da çiftçilerin yanında olmaya devam ediyor. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği, 2020 yılında da faaliyet alanında yer alan Trabzon, Giresun, Artvin, Rize, Gümüşhane ve Bayburt illerindeki Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla ürün alımları yaptı.

Bu kapsamda bölgede faaliyet gösteren 2 bin 664 çiftçiden 712 ton fındık, 18 bin 268 ton yaş çay, 450 ton hububat ve 688 ton kivi olmak üzere 20 bin tonun üzerinde ürünün alımı yapılarak pazara arzı sağlandı.

164 ortakla sözleşmeli üretim yapıldı

Bölge Birliğinin 2 bin 664 ortaktan ürün alımı yaptığını kaydeden Trabzon Bölge Müdürü Süleyman Eğilmez, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı;

“164 ortağımızdan sözleşmeli üretim modeliyle çay, kivi ve yulaf alımı yaptık. Önceliğimiz ortaklarımızın ürettikleri ürünlerin gerçek değerinden alınarak ve üreticilerimizin piyasa aktörleri tarafından mağdur duruma düşürülmemesidir. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak yaptığımız ürün alımlar ile piyasayı dengelerini sağlıyoruz. Ortaklarımızı sadece üretimde değil, ürettiği ürünü pazarlamasında da yanındayız. İlerleyen dönemlerde yatırımlarımıza bağlı olarak ürün alım ve sözleşmeleri üretim kapasitemizi artıracağız.”

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Modern Sulama Sistemlerinin Oranı Yüzde 94'e YükselecekÖnceki Haber

Modern Sulama Sistemlerinin Oranı Yüzde...

DSÖ yayınladı! Trans yağ miktarı artık izlenebilecekSonraki Haber

DSÖ yayınladı! Trans yağ miktarı artık i...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar