Şekerbank

Topraksız Tarım Yöntemiyle Çilek Yetiştiriciliği Eğitimi Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Topraksız Tarım Yöntemiyle Çilek Yetiştiriciliği Eğitimi Gerçekleştirildi
Tofidass

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca finanse edilen, Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında Piraziz, Merkez, Keşap ve Espiye ilçelerinde %70 hibe ile her biri 300 m2 olmak üzere toplam 2 bin 400 m2’lik alanda 8 adet Örtü altı topraksız tarım çilek seralarının kurulumu yapıldı.

Topraksız tarım yöntemiyle çilek yetiştirecek üreticilerimiz ile İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan teknik personele yönelik eğitim programı düzenledi.

Eğitim, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Doç. Dr. Onur Saraçoğlu, Araştırma Görevlileri Emircan Dinçer ve Osman Nuri Öcalan tarafından gerçekleştirildi.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, “Topraksız tarım yöntemiyle ürün yetiştirmek için üreticinin bitki yetiştirme, bitki fizyolojisi, bitki besleme, sulama, otomasyon, pazarlama gibi konularda donanmış bilgi ve deneyime sahip olmaları için bu eğitim programı düzenlendi. Giresun'un tarım açısından sahip olduğu potansiyelin altını çizerek, amaçlarının üreticileri tarımda gelişen yeni teknoloji ve uygulamalarla buluşturarak verimliliği artırmak olduğunu belirtti ve bu çerçevede bu eğitimi düzenlediklerini, bu sayede ilimizde tarımsal verimin artırılması, modern tarım tekniklerinin kullanılarak katma değeri yüksek sağlıklı üretim yapılması, geleneksel tarıma göre daha avantajlı olan topraksız tarım seralarımızın yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini” ifade etti.

Eğitimin ilk gününde çilek yetiştiriciliği ve topraksız tarım ve bitki besleme konularında katılımcılara bilgiler verildi. İkinci gün ise Piraziz İlçesindeki topraksız tarım seralarına geçilerek uygulamalı eğitim gerçekleştirildi ve üreticilerin soruları cevaplandı.

Programın tamamlanmasından sonra İl Müdürü tarafından, eğitimi veren akademisyenlere plaket takdim edildi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Ve Orman Bakanlığı’nda Görev DeğişimiÖnceki Haber

Tarım Ve Orman Bakanlığı’nda Görev Değiş...

EZZİB, dökme zeytinyağı ihracatına getirilen yasağa karşı çıktıSonraki Haber

EZZİB, dökme zeytinyağı ihracatına getir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar