Şekerbank

TMO geçici alım merkezi Bolu’da

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TMO geçici alım merkezi Bolu’da
Tofidass

TMO tarafından geçtiğimiz hafta Göynük ilçemiz ile hububat alımı başlamış olmakla birlikte Merkez ilçede de alımlar 1 Ağustos itibariyle başladı. Vatandaşların alım noktasında oluşturdukları kuyruklar göze çarptı.

Çaydurt mevkii BUYSAN tesisleri içerisinde gerçekleşen alım kapsamında traktör römorkları ve tırlara yüklenen buğday ve arpalar alana getirildi. Ölçümleri yapılan tahıllar sırasıyla yüklerini belirlenen alana boşaltırken üreticilerin memnuniyetleri gözlerden kaçmadı.

Alım noktasını ziyaret eden İzzet MURAT;

"Bakanlığımızın Toprak Mahsulleri Ofisi fiyat istikrarının sağlanması, piyasa regülasyonu ve üreticilerimize alternatif sunmak adına geçen sene olduğu gibi alımlarına başlamıştır. Üreticilerimiz ton başına Buğday için 1000 TL, arpa için 500 TL olmak üzere TMO Alım Prim Desteği yanında ayrıca 100 TL'de 1. Sınıf ekmeklik buğday için ilave destek alacaklardır. Valiliğimiz ve değerli milletvekillerimiz başta olmak üzere emeği geçenlere üreticilerimiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Üreten Bolu’muzun değerli üreticilerine hayırlı olsun, ürünleri bol kazançları bereketli olsun" dedi.

İl Müdür Yardımcısı Hasan TAŞ ve Bolu Ziraat Odası Başkanı Selim ÖZER'in de bulunduğu alımlarım ilk gününde üreticilerle sohbet eden yetkililer TMO'nun Bolu'da alım yapmasından duydukları memnuniyeti dile getirirken, bundan sonraki yıllar için de alımların devam etmesi temennilerinde bulundular.

TMO Arpa, Buğday Alım Desteği Ödemesi

CİNSİ

ALIM FİYATI (TL/TON)

MAKARNALIK BUĞDAYLAR

MAKARNALIK BUĞDAY (2.Grup)

9.000

DÜŞÜK VASIFLI MAKARNALIK BUĞDAY

8.250

EKMEKLİK BUĞDAYLAR

EKMEKLİK BUĞDAY (2.Grup)

8.250

DÜŞÜK VASIFLI EKMEKLİK BUĞDAY

7.500

ARPA (2. Grup)

7.000

 

Ekmeklik Buğday fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat verilecektir. Bu şekilde 1. Grup Ekmeklik Buğday fiyatı ton başına 8.350 TL olacaktır.

Makarnalık Buğday fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat verilecektir. Bu şekilde 1. Grup Makarnalık Buğday fiyatı ton başına 9.100 TL olacaktır.

Arpa fiyatına kalitesine göre (1. Grup) ton başına 100 TL ilave fiyat uygulanacaktır. Bu şekilde 1. Grup Arpa fiyatı ton başına 7.100 TL olacaktır.

ÇKS'ye kayıtlı olarak arpa, buğday üretimi yapan, ürettikleri ürünleri TMO’ya satan üreticilere TMO alım primi desteği ödemesi yapılacaktır.

Üreticilerimizin Dikkat Edeceği Hususlar;

TMO’ya ürün teslim edecek üreticilerimizin, alım noktalarımızda herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için;

ÇKS bilgilerini güncellemeleri,

Randevularını mutlaka almaları ve ürünlerini randevu alınan gün getirmeleri,

Anlaşmalı bankalardan alınacak banka kartı veya banka hesap numaraları ile alım noktalarına gelmeleri,

Lisanslı depolara ürün teslim edecek üreticilerin bankadan ELÜS işlem emrine izin veren yatırım hesabı açmaları ve en yakın Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) acentelerine başvurarak (kimlik belgesi, yatırım hesabı ve ikamet adresi bilgileri ile birlikte) TÜRİB’e üye olmaları,

Ürünün, iş yerlerimize/lisanslı depolara ürün sahibi tarafından veya vekâlet verilerek getirilmesi, gerekmektedir.

Üreticiler, TMO işlemleri ile ilgili her türlü bilgiyi TMO internet sitesinden (www.tmo.gov.tr), TMO iş yerlerinden ve Alo Ürün Hattından [312 416 34 10 (8 hat)] alabileceklerdir.

Yeni hasat döneminin ülkemize, milletimize hayırlı ve bereketli olmasını dileriz.

Destekleme ödemeleri, Bakanlık il ve ilçe müdürlüklerince ÇKS'ye göre oluşturulacak icmaller esas alınarak Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Ödemeler, bütçe imkanları dahilinde 2023 yılı içinde Bakanlık bütçesinden banka aracılığıyla gerçekleştirilecektir.

Devletimiz üreten Bolu'muzun üreten çiftçilerinin yanında olmaya devam etmektedir. Üreticilerimize hayırlı olsun, ürünleri bol, kazançları bereketli olsun" dedi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsun’da çilek fidesi ve damla sulama sistemi ekipmanı dağıtıldıÖnceki Haber

Samsun’da çilek fidesi ve damla sulama s...

Akhisar’da domates hasadı devam ediyorSonraki Haber

Akhisar’da domates hasadı devam ediyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar