Şekerbank

TKDK'dan 400 Milyon Liralık Destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TKDK'dan 400 Milyon Liralık Destek
Sivas Valisi Salih Ayhan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile 'Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var' projesi kapsamında destek alan çiftçileri ziyaret etti. Vali Ayhan, TKDK tarafından şuana kadar 400 milyon liralık destek sağlandığını ve Sivas'ın en çok proje hazırlayan il olduğunu söyledi.

Sivas Valisi Salih Ayhan, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile 'Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var' projesi kapsamında destek alan çiftçileri ziyaret etti. Vali Ayhan, TKDK tarafından şuana kadar 400 milyon liralık destek sağlandığını ve Sivas'ın en çok proje hazırlayan il olduğunu söyledi.

Vali Salih Ayhan ilk olarak, Süt Sığırcılığı Modernizasyonu Projesi kapsamında TKDK tarafından destek alan Ahmet Özdemir'e ait işletmeyi ziyaret ederek, işletme sahibi ve diğer ilgililerden bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, idarecilik anlayışında; eğitimi merkeze alan, tarımı önceleyen sanayi ve turizmi de bunlarla birlikte yürütüp bir modeli sürdürmek olduğunu belirterek, "Dolayısıyla üretim ve istihdam odaklı bir anlayışımız var. Sivas'ta tarım ve hayvancılıkta çok ciddi çalışmalar yapılmakta. Bunlardan en önemli faaliyet kollarımızdan birisi de çiftçimizi doğrudan destek olan TKDK, şuana kadar yaklaşık olarak 400 milyon TL bir destek sağladı. 2020 yılı içerisinde de yaklaşık 40 milyon liralık 136 projeye destek sağladı. Bunları da sahada ziyaret ederek görüyoruz." dedi.

Çiftçilerin her zaman yanında olmaya çalıştıklarını belirten Vali Ayhan, "Çiftçimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak istiyoruz. Devletimizin de desteğinin sahada nasıl karşılık aldığını görüyoruz. 2021 yılı için de hazırlıklar yapıldı. Yaklaşık olarak 385 projeye 185 milyon liralık destek sağlanacak. En çok proje yapan ve en çok da destek alan il olduğumuzu da söylemek istiyorum. 385 projeden 166'sının işlemleri bitti. Geri kalan projelerin evrak işlemleri bitmektedir. Bunlar da bittiği zaman yaklaşık 185 milyon liralık destek sağlanmış olacak. Çiftçimize destek olarak, tarımsal ve hayvancılık alt yapısını güçlendirerek modern tarım ekipmanlarını da kullanarak daha fazla üretim sağlamak isityor ve daha fazla katkıda bulunmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

- Çiftçilerimizin Her Zaman Yanındayız

Tarımın insanın var olduğundan beri devam ettiğini kaydeden Vali Ayhan, "Pandemi döneminde de önemi daha da ortaya çıktı. Daha çok çalışacağız ve daha çok üreteceğiz. Bu geniş coğrafyanın ekilmedik, ayak basılmadık yeri kalmaması için gece gündüz çalışacağız. Tarım ve Orman Bakanlığımıza, TKDK'ya, Ziraat Bankasına, il müdürlüğümüze ve tarım paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlıyorlar. Tüm çiftçilerimize bol ve bereketli kazançlar diliyorum." şeklinde konuştu.

- Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var

Vali Ayhan, daha sonra Merkez Demiryazı köyüne geçerek, 'Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var' projesinden destek alan; Nurettin Erdemir, Davut Ustanoğlu, İsmail Eren, İsmail Gökdemir, Osman Erdemir, Muhittin Yerlikaya ile Recep Ustaoğlu'nu ziyaret etti.

Temmuz ayında Ziraat Bankası ile sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Vali Ayhan, "1 yıl ödemesiz, 6 yıl eşit taksitli ve sıfır faiz kredi karşılığında bir proje gerçekleştirdik. 3 bine yakın çiftçimizin müracaatı oldu. Bunlardan 621'i onaylandı ve 25 milyon lira kredi sağlandı. Demiryazı köyünde çiftçilerimizin mutluluğunu görmeye geldik. Devletimiz güçlü destekler veriyor. Cesur çiftçilerimizin de buna karşılık vermesiyle Sivas, tarım ve hayvancılıkta bir üs olma noktasında emin adımlarla ilerliyor. Bu coğrafya bunu hak ediyor. Sivas genelinde 650 bin küçükbaş hayvanımız var. Bu sayıyı 1 milyona çıkartarak Sivas'ın dağını, taşını anlamlı hale getirmeye çalışıyoruz." dedi.

Ziyaretlerde; İl Jandarma Komutanı İdris Tataroğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız, TKKD İl Koordinatörü Muhammed Ali Genç, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ile diğer yetkililer de hazır bulundu

.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
​Büyükşehir’den Aliağalı üreticilere de yem desteğiÖnceki Haber

​Büyükşehir’den Aliağalı üreticilere de...

Gıda ve ilaç sanayinin gözde bitkisi Mustafakemalpaşa'da yetiştirilecekSonraki Haber

Gıda ve ilaç sanayinin gözde bitkisi Mus...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar