Şekerbank

TİKA’dan Karadağ’da çiftçilere destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TİKA’dan Karadağ’da çiftçilere destek
Tofidass

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Karadağ’ın kuzeyinde yer alan Pljevlja (Taşlıca) Belediyesine bağlı Bukovitsa bölgesinde tarım ve hayvancılık yapan çiftçilere ihtiyaç duyulan iki adet sera kurulumu ile balya makinesi ve motokültivatör teslim edildi.

TİKA tarafından yürütülen, tarımsal üretimin artırılması ve gıda güvenliğinin sağlanmasını amaçlayan “Balkanlar ve Doğu Avrupa Ülkeleri Gıda ve Yaşam Güvenliği Destekleme Programı” kapsamında, Karadağ’ın kuzeyinde yer alan Bukovitsa bölgesinde tarım ve hayvancılık yapan ailelerin ortak kullanacağı balya makinesi ile motokültivatör desteği verildi.

Karadağ’ın Bosna Hersek sınırında bulunan ve nüfusunun çoğu Boşnak olan 39 köyden oluşan Bukovitsa bölgesi tarım, hayvancılık ve ağaç endüstrisi ile bilinen bir bölge iken 1990’lı yıllardaki savaş nedeniyle nüfusun büyük kısmı köylerini terk etmek zorunda kalmıştı. Evlerine geri dönen Bukovitsa sakinleri ise geleneksel tarım ve hayvancılık çiftçiliği yapmakta.

TİKA tarafından, Bukovitsa bölgesindeki hayvan üreticilerin uzun süren kış döneminde hayvanlara yönelik besin stokunun hazırlanmasının etkili yöntemi olan saman balyalarının hızlı ve verimli olarak elde edilmesi amacıyla balya makinesi temin edildi. Ayrıca, bölgedeki aileler açısından büyük önem arz eden tarımsal üretimdeki verimliliğin artırılması amacıyla toprağın ekime daha hızlı bir şekilde hazırlanmasında kullanılmak üzere motokültüvatör temin edilerek, 100 m2’lik iki adet sera kurulumu yapıldı.

Karadağ İslam Birliği iş birliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında TİKA tarafından temin edilen ekipman ve seralar, Karadağ İslam Birliği yetkilileri ve yararlanıcı ailelerin de hazır bulunduğu törende teslim edildi.

2007 yılından itibaren Karadağ’da faaliyet gösteren TİKA, başta ülkenin kuzey bölgesindeki işsizlik ve göç sorununa karşı olmak üzere ülkedeki hayvancılık ve tarımsal üretiminin teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirdiği projelerle 2250’den fazla üreticiye destek sağladı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suya göre tarım planıÖnceki Haber

Suya göre tarım planı

Başkan Zolan: Üretim sizden, destek bizdenSonraki Haber

Başkan Zolan: Üretim sizden, destek bizd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar