Şekerbank

Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu Sertifikaları Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu Sertifikaları Dağıtıldı
Tofidass

Burhaniye’de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BALMEK) ve Burhaniye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Uygulamalı ve Sertifikalı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu”nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. 

Türkiye genelinde 19 farklı ilden farklı meslek gruplarına mensup 120 kursiyer, iki grup halinde 9 gün boyunca Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği alanlarında uzman Ziraat Mühendisleri ve Uzman Biyologlar tarafından arazide uygulamalı olarak eğitim aldı. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler sertifikaları sayesinde proje sundukları takdirde  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu desteklemelerinden faydalanabileceklerdir. Ayrıca Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi projesinden de destek alabileceklerdir. 

Kursiyerlere sertifikaları Burhaniye  Çiftçi Eğitim Merkezinde  (BAÇEM) ilçe Kaymakamı Hüseyin Öner, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal,  Körfez Koordinatörü Daire Başkanı Fatih Aka, Ak Parti İlçe Başkanı Onur Bedir katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Öner; “Tarım ve turizm şehri olan Balıkesir ile aynı potansiyel özellikleri taşıyan ilçelerden olan Burhaniye’de bu tip eğitim faaliyetlerinin planlanması çok önemli. Tarım şehri olan, Türkiye’yi doyuran il diye tanımlanan Balıkesir’in bu rolünü devam ettirmesi için, Burhaniye’nin bu role katkı sağlayabilmesi için çiftçimizin, ziraatle meşgul olan insanların kendilerini geliştirmesi gerekiyor. BAÇEM bu işi başarıyla yürüten kurumlarımızdan. Balıkesir ve Körfez ilçelerinin çiftçilerini eğitmesi yanında, bölge ve Türkiye’nin çiftçilerini de eğitmeye talip olmuşlar. Burhaniye’de düzenlenen  ve 19 farklı ilden 120 kursiyerin katılım sağladığı ülke ve bölge ekonomisine ve  tarımına katkı sağlayacak, Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin yetiştirilerek ilaç sanayisi ve ilgili sektörlerde kullanılması maksadıyla ilçemizde BAÇEM tarafından düzenlenen “Uygulamalı ve Sertifikalı Tıbbi ve Aromatik  Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu”’nu başarıyla tamamlayan tüm kursiyerleri tebrik ediyorum. Özellikle kadın kursiyerlerinin çoğunlukta olması beni ayrıca mutlu etti. İnsanımızı ve çiftçimizi ziraat konusunda eğitimi için yürütülen bu güzel projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kepez’den portakal kokulu festival başlıyorÖnceki Haber

Kepez’den portakal kokulu festival başlı...

Genç Çiftçilere Büyükbaş Hayvanları Teslim EdiliyorSonraki Haber

Genç Çiftçilere Büyükbaş Hayvanları Tesl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar