Şekerbank

Tarımda Marka Şehri Mustafakemalpaşa, Çiftçilerin Yüzünü Güldürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarımda Marka Şehri Mustafakemalpaşa, Çiftçilerin Yüzünü Güldürüyor
Mustafakemalpaşa Belediyesi hayata geçirdiği projelerle tarımda marka şehri olmaya devam ederken ekilen ata tohumları topraklarda can buluyor.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin güney bölgelerinde yaygın olan yaban mersini başta olmak üzere bir çok aromatik bitkiyi Mustafakemalpaşa topraklarına ekerek bereketli toprakları yeşertmişti. Şimdide ebegümecigiller arasında sınıflanan bamya tohumlarını çiftçi ile buluşturuyor.

ÜRETİCİLERİN YENİ KAZANÇ KAPISI BAMYA

Mustafakemalpaşa tarım devi olma yolunda ilerlerken, tarım ekonomisine kazandırılan yeni ürünler ile domatese, bibere ek alternatif ürün denemeleri sağlanıyor. Mustafakemalpaşa'nın 4 köyünde toplam 45 dönüm araziye bamya tohumu desteği sağlarken aromatik ve tıbbi bitkilerin cenneti haline dönüşen Mustafakemalpaşa üreticilerinin yüzleri gülüyor. Bereketli toprakların deneme sahalarında aynı sefadan kara mürvere, safrandan lavantaya tam 20 farklı bitki ilçenin göz bebeği olarak büyüyor. Üreticiler, yeni kazanç kapısı olarak araladıkları bamya tohumlarının ekimini yapmak için sabırsızlanırken ‘’ Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Her sene farklı ürünlerle bereketli topraklarımıza ata tohumlarını buluşturuyorlar, sayenizde hem ekonomi hem topraklar canlanıyor’’ dedi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar  ''Çiftçimiz istedi biz yaptık, atıl durumda duran arazilerin bu şekilde verimli değerlendirilmesi hem topraklarımız, hem ekonomimiz için çok değerli adımlar. Topraklarımız bereketli, aromatik bitkilerden, domates bibere, şimdi ise bamyaya bir çok ürün ilçemizin topraklarında can buluyor.  İlçemiz tarım devi olma yolunda devam ederken projeye katılan tüm üreticilere teşekkürlerimi iletiyorum.'' açıklamasında bulundu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ordu’da İpek Böcekçiliği YaygınlaşıyorÖnceki Haber

Ordu’da İpek Böcekçiliği Yaygınlaşıyor

Tufanbeyli, Yöresel Ürün Pazarına KavuşuyorSonraki Haber

Tufanbeyli, Yöresel Ürün Pazarına Kavuşu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar