Şekerbank

Tarım Kredi'den 'Tağşişçi Genel Müdür' İddiasına Yalanlama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Kredi'den 'Tağşişçi Genel Müdür' İddiasına Yalanlama

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez birliğinden yapılan yazılı açıklamada;

Günlük bir gazetede 20.04.2020 tarihinde “Cumhurbaşkanı’nın market projesine tağşişli genel müdür” başlığı ile yayımlanan haber nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Söz konusu haber tamamen asılsız, gerçek dışı, yanıltıcı iddia, itham ve yorumlardan ibarettir.

Haberde;

“Gıda sahtekârlığında sınır tanımayan, onlarca defa bakanlık tarafından afişe edilen tağşiş listelerinde yer alan şirketlerin kurucu ortağının Tarım Kredi Marketler’e sessiz sedasız genel müdür yapıldığı,

Tarım Kredi Marketler’e genel müdür olarak atanan Yavuz Mehmet Bulut’un kurucu ortağı olduğu TADABAN GIDA ve ANADOLU EKSPER GIDA’ya ait ürünlerinde, TADABAN GIDA’nın tam 15 defa, ANADOLU EKSPER GIDA’nın ise 5 defa Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa ettiği listede yer aldığı, diğer yandan DONELLO GIDA’nın da birçok listede ismi ifşa edilirken, en son 2019 Ekim ayında yayınlanan taklit ve tağşiş listesinde 3 seri ürünüyle birlikte yer aldığı”

İddia edilmektedir.

Öncelikle Yavuz Mehmet Bulut’un Tarım Kredi Marketlerini uhdesinde bulunduran Tarım Kredi Birlik A.Ş.’ye Genel Müdür olarak atanmamış olup söz konusu görevi vekaleten yürüttüğünü ve Yavuz Mehmet Bulut’un yukarıda anılan Şirketlerde herhangi bir şekilde yönetici ve idareci sıfatıyla aktif görev yapmadığını belirtmek gerekmektedir.

 

Bunun yanında Yavuz Mehmet Bulut;

1.      Donello Gıda’da 21.11.2013 tarihinde %50 pay ile kurucu ortak olarak yer almış olup 13.04.2015 tarihinde de TÜM PAYLARINI devrederek Şirketle olan tüm bağını ortadan kaldırmıştır. Bu Şirket ürünlerine ilişkin tağşiş ve ifşa listesi ise 2019 yılında Yavuz Mehmet Bulut’un Şirket ile ilişkisini kestiği tarihten TAM 4 YIL SONRA yayımlanmıştır. Buna rağmen bahse konu tağşiş ve ifşa listesinin Yavuz Mehmet Bulut’un Şirketin ortağı olduğu sırada yayımlanmış gibi habere konu edilmesi İFTİRA NİTELİĞİNDE OLUP HABER TAMAMEN ASILSIZ ve GERÇEK DIŞIDIR.

2.      Tadaban Gıda 13.04.2009 tarihinde kurulmuştur. Bu Şirketin unvanı ise 03.04.2012 tarihinde Anadolu Eksper Gıda olarak değiştirilmiştir. Yavuz Mehmet Bulut, Şirkette sadece %18 azınlık hissesi bulunmakta iken, Şirket ürünlerinin 24.07.2013 tarihli Bakanlık ifşa listesinde yer almasını takiben 27.09.2013 tarihinde Şirket paylarının TAMAMINI devretmek suretiyle Şirket ile olan tüm ilişkisini sona erdirmiştir.

Yavuz Mehmet Bulut’un, Şirketle olan tüm ilişkilerini sona erdirdikten sonra anılan firmalara ait ürünlerin Bakanlık tarafından 2013, 2014, 2015, 2018 ve 2019 yıllarında yayımlanan 17 ADET TAĞŞİŞ LİSTESİNDE YER ALMASI İLE HERHANGİ BİR İLİŞKİSİ VE BAĞI BULUNMAMAKTADIR.

Bu itibarla Yavuz Mehmet Bulut’un Şirket hisselerini devrettikten 7 YIL SONRA adının tağşiş ve ifşa ürünleri ile anılması ve kamuoyu nezdinde Tarım Kredi aleyhine olumsuz algı oluşturulmaya devam edilmesi gerçekle bağdaşmayan her türlü iyi niyetten yoksun beyhude çabalardır.

Bunun yanı sıra;

Her ne kadar anılan haberde, söz konusu atamanın sessiz sedasız yapıldığı ve Bakanlığın haberdar edilmediğinden bahsedilse de, 1581 sayılı Kanunla kurulan Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birliklerinin en üst karar organı Merkez Birliği Genel Kurulu olup özerk yapıya sahiptir. Yavuz Mehmet Bulut’un Şirket’e Genel Müdür Vekili olarak atanması, Anasözleşme ve Merkez Birliği Genel Kurulunun verdiği yetkiye istinaden, Merkez Birliği Yönetim Kurulunun yetki devri ve Merkez Birliği Genel Müdürlük makamının onayı ve Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre Şirket Yönetim Kurulunun kararı ile gerçekleşmiştir. Dolayısıyla söz konusu atama işlemi Tarım Kredi Kooperatifleri mevzuatına uygun açık ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Covid-19 önlemleri çerçevesinde çalışan personel sayısının en düşük düzeyde tutulmaya çalışıldığı bugünlerde Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilerin revize edilmemesinden yola çıkarak olayın kamuoyuna sessiz ve sedasız atama şeklinde yansıtılması haberin kasıtlı ve kötü niyetli olduğunu bir kez daha göstermektedir.

Ülkemizin gıda ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak Teşkilatımız, üzerine düşen görev ve sorumluluğun bilincinde olup bu kapsamda tüketicilerimizin memnuniyetini en üst seviyede tutmak için ürünlerimizin güvenilirliğini ve kalitesini sürekli geliştirmeyi amaçlayan kalite yönetim sistemi oluşturulmuştur. Bununla birlikte ürünlerimizin standartları TSE ve Türk Gıda kodeksi mevzuatı çerçevesinde alanında uzmanlaşmış ziraat ve gıda mühendislerimiz tarafından kontrol edilmektedir.

Anılan gazete, son günlerde devamlı olarak Tarım Kredi Kooperatiflerinin aleyhine yayın merkezi haline gelmiştir. Son olarak aynı gazetenin 26.02.2020 tarihli haberine ilişkin olarak Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliğinin 2020/2775 D. İş sayılı kararı ile düzeltme ve cevap (TEKZİP) hakkımız kabul edilmiştir.

Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında olumsuz algı ve imaj oluşturmaya yönelik devamlı olarak anılan gazetenin işbu tümüyle haksız ve gerçeğe aykırı ifadeler içeren haberi hakkında her türlü yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla,

Kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.            

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halkın Süt Ürünleri İhtiyacını Karşılamak İçin Üretime Devam EdiyoruzÖnceki Haber

Halkın Süt Ürünleri İhtiyacını Karşılama...

Balıkeşir Büyükşehir Belediyesi, Üreticilere Desteği ArtırdıSonraki Haber

Balıkeşir Büyükşehir Belediyesi, Üretici...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar