Şekerbank

Tarım Kredi Grubu, bu yıl da Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Kredi Grubu, bu yıl da Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında
Tofidass

Uçtan uca tarım ve tarımsal sanayinin amiral gemisi olan, ülke tarımına öncülük eden Tarım Kredi Grubu’nun 4 şirketi, 2022 yılında da Fortune 500 şirketi arasına girdi.

Fortune Türkiye ve CRIF Türkiye’nin bu yıl 16’ncısını gerçekleştirdikleri ve Türkiye’nin En Büyük 500 şirketinin listelendiği Fortune 500 Türkiye Araştırması'nın 2022 sonuçları, İstanbul’da gerçekleştirilen basın toplantısında açıklandı. Fortune 500 2022 yılı araştırma sonuçlarına göre genel Türkiye sıralamasında geçen yıl da yer alan Tarım Kredi Grubu’nun sektöründe öncü şirketlerinden; Gübretaş, Kooperatif Market, TK Tedarik ve Üretim ile TK Yem sıralamadaki yerleri yukarıya taşıdı.

2022 Sıralaması

2021 Sıralaması

 Şirket Adı

57

61

GÜBRETAŞ

102

273

KOOPERATİF MARKET

124

196

TK TEDARİK VE ÜRETİM

163

169

TK YEM

KOOPERATİF MARKET, EN ÇOK YÜKSELİŞ YAPAN 9. ŞİRKET OLDU!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, Kooperatif Marketler aracılığıyla tüketiciye ulaşarak üretici ve tüketici arasında köprü olma noktasında yapılanmasını geliştirmeye devam ediyor. Bu vizyon ve misyonla gerçekleştirdiği indirim ve fiyat sabitleme kampanyalarının tüketici nezdinde karşılık bulması sonucu sıralamada geçen seneye oranla büyük bir yol kat edip, 171 sıra yükselen Kooperatif Market kararlı adımlarla büyümeye devam ediyor.

Fortune 500 2022’de en çok yükseliş yapan 9. şirket olan Kooperatif Market, satışını artıran 7. şirket, en çok istihdam sağlayan 35. şirket oldu.

GÜBRETAŞ İHRACATINI ARTIRAN İLK 15 ŞİRKET ARASINDA!

Tarım sektörüne kimyevi gübre girdisi tedarik eden, ülke tarımındaki kalite ve verimliğini artıran, Türkiye’nin sektöründe öncü şirketlerinden biri olan Gübretaş, Fortune 500’de ihracatını artıran 15. şirket oldu. Listede merkezi İstanbul olan şirketler sıralamasında da 37. sırada yer aldı.

Tarım Kredi Kooperatifleri Grubu olarak şirketlerin ilk 50 bazında gösterdiği diğer performansları şu şekildedir;

  • TK Tedarik ve Üretim listede öz kaynak karlılığı yüksek 22., satışlarını en çok artıran 34. ve öz kaynak devir hızı en fazla olan 48. şirket oldu.
  • TK Yem ise Ankara sıralamasında 28. şirket oldu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABD’ye su ürünleri ve hayvansal mamulleri ihracatında yüzde 48’lik artışÖnceki Haber

ABD’ye su ürünleri ve hayvansal mamuller...

Başkan Büyükkılıç, İç Anadolu’nun en büyük hayvan pazar yeri projesini incelediSonraki Haber

Başkan Büyükkılıç, İç Anadolu’nun en büy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar