Şekerbank

Tarım Kredi alternatif ürün için ortaklarını desteklemeyi sürdürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Kredi alternatif ürün için ortaklarını desteklemeyi sürdürüyor
Tofidass

Alternatif ürün düşüncesiyle son yıllarda ekilen lavanta bahçeleri çiftçiler için yeni gelir kaynağı oldu. Geleneksel tarımdan yeni ürünlere yönelen üreticiye bu süreçte en büyük katkıyı Tarım Kredi Kooperatifleri yapıyor.

Tekirdağ'da üreticilerin son yıllarda yetiştirme kolaylığı ve ekonomik getirisi dolayısıyla tercih ettiği ve kıraç arazilerin değerlendirilmesi için ekimi yapılan lavanta bitkisinin çiçek açmasıyla tarlalarda görsel şölen yaşanıyor.

Bölgede son yıllarda 1200 dekar alanda lavanta ekimi yapıldı. Sadece tarımsal üretim olarak değil turizm açısından da değer kazanan lavanta tarlaları büyük bir ilgi görüyor. Turistlerin ilgi odağı olan rengarenk lavanta tarlaları fotoğraf tutkunlarının da adresi durumuna geldi.

Tekirdağ’daki mor renkli lavanta tarlalarına aileleriyle gelen vatandaşlar burada bol bol fotoğraf çektirerek, hafta sonu doğanın ve renk cümbüşün tadını çıkarıyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri de Tekirdağ’da son yıllarda başlayan alternatif ürün ile ilgili girişimde bulunan çiftçileri desteklemeyi sürdürüyor. Çiftçinin alternatif kazanç olarak gördüğü lavanta tarlaları için ortaklarına hem finans hem de teknik destek sağlıyor.

Tekirdağ’a bağlı Karahisarlı Köyünde ailesiyle geleneksel tarım yapan Ferhadanlı Tarım Kredi Kooperatifi ortağı Hakan Turgut(34), 3 yıl önce ektiği lavanta fidelerinden kazanç sağlamaya başladı.

Kendisine bu süreçte en büyük yardımı Tarım Kredi Kooperatiflerinin verdiğini belirten Turgut, “3 yıl önce geleneksel tarım yaparken, ailemi ikna ederek lavanta ekmeye karar verdik. Ancak bu konuda pek bilgim yoktu ve ne yapacağımı bilmiyordum. Tarım Kredi ortağı olduğumuz için teknik destek aldık. Bulgaristan’dan lavanta fideleri getirdik. 6,5 dönümde lavanta ektim. Fidelerini toplayıp, sıkım yapıyorum. 70 litre yağ çıkıyor ve ortalama 500-600 TL arasında litresini satıyorum. Bu tıbbi lavanta ilaç sanayinde daha çok kullanılan bir yağ. Kendi kozmetik markamızı da oluşturup, kazancımızı artırmaya başladık. Lavantadan çok memnunum.” dedi.

Tarlaların ikinci sene görselliğinin çok daha iyi hale geldiğini dile getiren Turgut, “Tarlamızı ziyarete açtık. Güzel dekorasyonlar yaptık. Günde ortalama 500 ile 800 kişi ağırlıyoruz burada. İnsanlar burada çardağımızın altında çayını kahvesini içiyor. Güzel fotoğraflar çekiliyorlar. Manzaramızda zaten muhteşem” diye konuştu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zarar Gören Tarımsal Alanlar için Projeler geliştirildiÖnceki Haber

Zarar Gören Tarımsal Alanlar için Projel...

Mor patates hasadı başladıSonraki Haber

Mor patates hasadı başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar