Şekerbank

Su Ürünlerinde A’dan Z’ye Denetim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Su Ürünlerinde A’dan Z’ye Denetim
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekiplerince su ürünleri avlanma, nakil ve satış noktalarında denetim gerçekleştirildi.
Tofidass

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekiplerince su ürünleri avlanma, nakil ve satış noktalarında denetim gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Zekeriya AR; “Su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması ve yasadışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığının sağlanması amacıyla İl/İlçe Müdürlüğü teknik ekiplerimizle, ilimiz genelinde iç sular, karaya çıkış noktaları, balık halleri, nakil güzergahları, toptan ve perakende satış yerlerinde eş zamanlı denetimler yapılmıştır.  

Yapılan denetimlerde; balıkların avlanabilir asgari boyları, balıkların tazeliği kontrol edilirken ticari ve amatör balıkçıların uyması gereken usul ve esaslar hakkında da avcılığa gönül veren su ürünleri avcısı vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılmıştır.

Baktığımız zaman kaynaklarımız sadece bizlere ait değildir. Bunları korumak, her kesimden vatandaşımızın en önemlisi de çocuklarımızın yarınlarına aktarmamız gereken milli servetlerimizdir. Vatandaşlarımızın da bu bilinçle hareket edeceğinden eminim. Üreten Bolu’muzun kaynaklarını hep birlikte korumak, değerlerine değer katmak asli görevimiz olmalıdır.

Gerçekleştirmiş olduğumuz denetim seferberliğinin yanında su ürünleri şubemiz tarafından 7/24 çalışma düzeniyle iç sularımızda kontroller aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın kurallara uyarak hareket etmesi mağduriyet yaşamamaları ve su kaynaklarımızdaki canlı popülasyonun sürekliliği açısından önem arz etmektedir. Bu kapsamda şüpheli durumları 112 ACİL, ALO GIDA 174 veya Alo Jandarma 156 bildirebilirsiniz" dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mazot ve Gübre Desteği Bugün İtibarıyla Çiftçilerin Ziraat Bankası Kartlarına TanımlandıÖnceki Haber

Mazot ve Gübre Desteği Bugün İtibarıyla...

Hayata Destek Derneği deprem bölgesindeki 3.600 hayvanın yem ihtiyacını karşıladıSonraki Haber

Hayata Destek Derneği deprem bölgesindek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar