GİRESUN — Giresun’un Dereli ilçesi Sarıyakup köyü sınırlarındaki yaylaklarda hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yürütülen Mera Islah ve Amenajmanı Projesi kapsamında sondaj çalışması tamamlandı. 758,5 dekar alanda uygulanan proje kapsamında 145 metre derinlikte suya ulaşıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan proje kapsamında gerçekleştirilen sondajla, daha önce su kaynağı bulunmayan yaylak alanında hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanması sağlandı.
145 Metre Derinlikte Sondaj Yapıldı
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ensar Yılmaz, proje kapsamında ihalesi yapılan sondaj çalışmasının 145 metre derinliğe ulaştığını belirtti.
Yılmaz, sondaj sonucunda su çıkarıldığını ve su kaynağı bulunmayan yaylak alanındaki hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılandığını ifade etti.
Mera Veriminde Artış Hedefleniyor
Mera Islah ve Amenajmanı Projesi kapsamında 2026 yılı içerisinde sıvat ve gübreleme faaliyetlerinin de gerçekleştirildiğini belirten Yılmaz, mera alanındaki yararlanılabilir kuru ot miktarının artırılmasının hedeflendiğini söyledi.
Yılmaz, proje kapsamında mevcut durumda 78,75 kg/da olan yararlanılabilir kuru ot miktarının proje sonunda dekar başına 118 kilogramın üzerine çıkarılmasının hedeflendiğini kaydetti.
Yılmaz, yürütülen çalışmaların üreticilere hayırlı olmasını temenni etti.