Şekerbank

Solucan gübresi altın değerinde

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Solucan gübresi altın değerinde
Aydın’ın Efeler ilçesi Kardeş köyünde üretilen solucanların gübresi altın kadar değerli. 10 yıldır solucan ve solucan gübresi üreten İşletme sahibi, solucan üretimi ve solucan gübresinin organik tarım için çok önemli olduğunu söyledi
Tofidass
Türkiye’nin en büyük solucan üretim çiftliği Aydın’ın Efeler ilçesi Kardeş köy mahallesinde. Buradaki solucanların gübresi de altın kadar değerli. 10 yıldır solucan ve solucan gübresi üreten İşletme sahibi Dr. Cezmi Saday solucan üretimi ve solucan gübresi organik tarım için çok önemli olduğunu söyledi. Saday, “Türkiye organik atık cenneti, biz bu solucan üretim çiftliğinde organik atıkları, biyolojik atıkları, belediyelerin biçtiği çimleri, kağıt atıklarını, sanayiden çıkan birtakım kimyevi atıkları Kırmızı Kalifornia solucanının sindirim sisteminden geçirerek çok değerli bir gübre üretiyoruz. Ben bu solucanlara Anadolu solucanı diyorum. Çünkü buralarda yaşıyor. Türkiye’de bu solucanlar, çok rahatlıkla burada olduğu gibi üretilebiliyor.
 
Solucanlar bio nano teknoloji gibi
Biz bu tüm atıkları belli bir kompozisyondan geçirdikten sonra solucanlara yediriyoruz. Bu solucanların sindirim sistemi doğal bio nano teknoloji gibi. İçinde enzimler, hormonlar ve vitaminler var. Mekanik bir değirmen gibi. Solucanın sindirim sisteminden geçen en son dışkı olarak atılan bu gübre, şu an dünyanın en değerli gübresi. Organik tarımın vazgeçilmezi olan bu gübre sonderece değerlidir. İyi tarımın, organik tarımın lokomotifi böyle işletmelerdir. Bu solucanlar içerdikleri protein ve amino asit kalitesi bakımından çok değerli canlılar.
 
Birçok alanda faydalı
Organik tavukçulukta, organik balıkçılıkta kullanıldığında çok kaliteli tavuk eti, tavuk yumurtası ve balık üretirsiniz. Tarımın, hayvancılığın yanında üçüncü alanda farmakoloji (ilaç sektörü) endüstrisinde de oldukça önemli. İlaç ham maddesi olarak da solucan oldukça değerli bir hayvan. Tabi bunlar yüksek teknolojiyle mümkün. Dünyada Çin ve ABD bunu çok iyi şekilde yürütüyor. Tamamen tarımsal olarak ömrünü yitiren topraklar da solucan gübresiyle çok iyi ıslah olur. Solucan gübresiyle ilgili proje üretmek mümkün. Anadolu’da tarımsal bakımdan ömrünü yitiren topraklarda bu uygulama yapılırsa çok ciddi olarak bu topraklarda iyileşme ve verimleşme görülür. Bu üretim dünyada 50 yıldan beri var. Çin’de, Küba’da, ABD’de ve Avrupa’nın birçok ülkesinde yürütülen bir faaliyet” dedi.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçiler Birliği'nin eylemi sona erdi!Önceki Haber

Çiftçiler Birliği'nin eylemi sona erdi!

Bakanlık 9 et kombinasını kapattırdıSonraki Haber

Bakanlık 9 et kombinasını kapattırdı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar