Şekerbank

Siirt Üniversitesi, Türkiye’de Bir İlk Olacak Projeye İmza Attı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Siirt Üniversitesi, Türkiye’de Bir İlk Olacak Projeye İmza Attı
Siirt Üniversitesi ile Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında "Keçi Payetleme Projesi" imza töreni düzenlendi.

Siirt Küçükbaş Hayvan Payetleme Birimi Güdümlü Projesi imza töreni için Rektör Prof. Dr. Murat Erman başkanlığında üniversite öğretim üyelerinden oluşan heyet Mardin DİKA Genel Sekreterliği’nde düzenlenen imza törenine katıldı.

İmza törenine Rektör Prof. Dr. Murat Erman ve DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağın yanı sıra Rektör Yrd. Prof. Dr. Nihat Şındak, Ziraat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Koray Özrenk, Veteriner Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Tekin Şahin, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mahir Özhan ve DİKA yetkilileri katıldı. Bu anlaşma sayesinde 16 Milyon TL’lik bütçeli projemizin 7 Milyon TL’sini DİKA karşılayacak.

İmza töreninde açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Murat Erman; Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında “tarım ve hayvancılık” alanında pilot üniversite seçilen üniversitemizin Siirt Küçükbaş Hayvan Payetleme Birimi Güdümlü Projesi Merkezinin kurulması ile Türkiye’de küçükbaş hayvancılık konusunda da bir ilk olacak. Küçükbaş hayvanlarda sperma payetlerinin oluşturulması ve suni tohumlama neticesinde kaliteli ırkların tohumlarını kullanarak yerli ırkların et ve süt veriminin artırılması hedeflemekteyiz. Bu sayede yerli koşullara uyum sağlayabilen hayvanların yüksek verimli ırklar ile ıslah ederek ette %100; sütte %1.000 verimi artırılmış hayvanlar yetiştirmemiz mümkün hale gelecek. Payetleme merkezimiz, ülkemizin büyük kaynaklar aktardığı hayvan ithalatını önemli ölçüde engelleyecek, sektörel olarak bölgesel istihdam yaratacak proje tam kapasite olarak faaliyete geçtiğinde ülkemizin küçükbaş hayvan ihtiyacının %20’sini karşılayabilecek. Projenin tamamlanmasıyla hayvancılık alanında önemli bir merkez olacak olan üniversitemiz, oluşturulan payetlerin ülke geneline ve yurt dışına gönderilmesiyle küçükbaş hayvancılık alanında ithalatı engelleyen ihracatı teşvik eden bir misyon üstlenecek,  hem bölgesel hem de ulusal anlamda gelir elde etme imkanına kavuşacaktır. Böylesine önemli bir tesisi üniversitemize, bölgemize ve ülkemize kazandırdığımız için çok mutluyum. Bu süreçte bizlere katkı sunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dev Traktör Tarım Fuarının İlgi Odağı OlduÖnceki Haber

Dev Traktör Tarım Fuarının İlgi Odağı Ol...

Manisa Ovaları Sergideki Üzümlerle Rengarenk OlduSonraki Haber

Manisa Ovaları Sergideki Üzümlerle Renga...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar