Şekerbank

Şekerbank’ın çiftçilere özel mobil uygulaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şekerbank’ın çiftçilere özel mobil uygulaması
Tarımsal üretim ve finansal ihtiyaçlara yönelik çözümleri tek bir platformda toplayan Şekerbank, çiftçilere özel mobil uygulaması “Hasat Mobil”i geliştirerek hizmet kapsamını genişletti.

Tarımsal üretim ve finansal ihtiyaçlara yönelik çözümleri tek bir platformda toplayan Şekerbank, çiftçilere özel mobil uygulaması “Hasat Mobil”i geliştirerek hizmet kapsamını genişletti. Uygulamaya eklenen; Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), Bakanlık Bilgi Havuzu, Tarımsal Finansman İçin Soru Sorma ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) hizmetleri ile çiftçiler işlemlerini daha hızlı gerçekleştirebiliyor.

Dijital bankacılık yatırımlarında da üretimi desteklemeyi önceliklendiren Şekerbank, çiftçi müşterileri için hayata geçirdiği “Hasat Mobil” uygulamasını geliştirerek hizmet kapsamını genişletti. Çiftçilere tarlalarının anlık takibini yaparak, verimli üretim faaliyetleri, hastalık, zarar ve meteorolojik olay risklerine karşı önceden bilgi sahibi olma olanağı sunan uygulama, aynı zamanda kullanıcılarına uygulama üzerinden toplayacakları dijital puanlarla masrafsız ürünlerden, faiz ve sigorta indirimi alma avantajı sağlıyordu. İçeriği geliştirilen Hasat Mobil’e eklenen; Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), Bakanlık Bilgi Havuzu, Tarımsal Finansman İçin Soru Sorma ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) hizmetleri sayesinde ise artık çiftçiler, ilgili kurumlara daha kolay ulaşabilecek ve işlemlerini daha da hızlı gerçekleştirebilecek. 

Hasat Mobil uygulaması üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi’ne ulaşarak kayıt yenileme başvurusu, ürün değişikliği, belge sorgulama işlemleri yapabilen kullanıcılar, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçi bilgi havuzundan üretim ve desteklerle ilgili bilgi alabilecek ve Şekerbank’a tarımsal finansman konusunda merak ettikleri soruları sorabilecekler. TARSİM ekranlarına ise yine uygulama üzerinden ulaşarak, bilgi alıp ürünlerini ve hayvanlarını sigorta ettirebilmek için başvuruda bulunabilecekler. 

Hasat Mobil’i kullanan çiftçiler, mobil uygulamayı kullandıkça dijital puan toplamaya ve topladıkları puanlarla özel kredi teklifi, masraf, faiz, sigorta indirimi ve çeşitli avantajlardan ayrıcalıklı olarak yararlanmaya da devam edecekler.

Tuğbay Kumoğlu: “Hasat Mobil kullanıcı sayımızı 2023 yıl sonuna kadar 100 bine ulaştırmayı hedefliyoruz”

Şekerbank KOBİ, Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Şekerbank olarak önemi her geçen gün giderek daha da artan dijital bankacılık ile çiftçilerimizin ihtiyaçlarını çok iyi analiz ediyor ve teknolojinin sağladığı imkânlar doğrultusunda üretimi önceliklendiriyoruz. Saha bankacılığı faaliyetlerimizle, çiftçilerimizi yerinde ziyaret ediyor, ihtiyaçlarını dinlemeye, sorularını cevaplamaya önem veriyoruz. Bu amaçla başlattığımız ‘Üreten Anadolu Çiftçi Buluşmaları’ projemiz kapsamında; çiftçilerimize finansal okuryazarlık eğitimleri veriyor, verimli üretim ve kaynakların etkin kullanımı için tarımda dijitalleşmenin önemi, kooperatifleşme ve sözleşmeli üretim modelleri hakkında üreticilerimizi bilinçlendiriyoruz. Projemiz ile bugüne kadar 280 köyde 20.000 binden fazla üreticiye dokunduk. Diğer yandan geliştirdiğimiz ‘Hasat Mobil’ uygulamamıza eklediğimiz hizmetlerle, çiftçilerimizin en az maliyetle verimli üretim yapmasına katkı sağlıyoruz. 12 bini bulan Hasat Mobil kullanıcı sayımızı 2023 yıl sonuna kadar 100 bine ulaştırmayı, böylelikle özellikle Anadolu’daki üreticilerin verimliliğini artırmayı hedefliyoruz.”

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk üzümü dünya sofralarına kalıntısız ulaşıyorÖnceki Haber

Türk üzümü dünya sofralarına kalıntısız...

Teknofest’ de Kayseri Şeker RüzgarıSonraki Haber

Teknofest’ de Kayseri Şeker Rüzgarı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar