Şekerbank

Samsun’da Okul Kantinlerinde Gıda Denetimleri Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun’da Okul Kantinlerinde Gıda Denetimleri Sürüyor
Tofidass

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda denetimleri kapsamında eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren tüm kantin, yemekhane, kafeterya, çay ocağı gibi gıda işletmeleri denetlendi.

Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen kantin denetimine; İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Samsun Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri katıldı.

Basın mensuplarının da eşlik ettiği kantin denetiminde açıklama yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürüm İbrahim Sağlam; denetimlerin eğitim kurumlarında aralıksız devam ettiğini dile getirmiş ve 2023 yılı içerisinde 934 eğitim kurumunda toplam 450 yemekhane ile 420 kantinde denetim yapıldığını söyledi. Okullarda bilinçli gıda tüketimi konusunda idarecilere, öğretmen ve öğrencilere de iş düştüğünü, kendi denetçilerinin kendileri olabilmesi için öğrencilere yönelik eğitim faaliyetlerinin de yapıldığını vurgulayan Sağlam, “Hedefimiz iyi ve güvenilir gıdayla öğrencimizin buluşturulması, amacımız elbette ceza yazmak değil. Okulda sağlığı tehdit edebilecek ürünlerin satışını engellemek için ekiplerimizle elimizden geleni yapıyoruz. Sorunsuz bir eğitim öğretim yılı olmasını temenni ediyor, öğrencilerimize başarılar diliyorum. " diye konuştu. 

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri tarafından, 2022 yılında eğitim kurumları yemekhanelerine yönelik toplamda 1500 denetim ve eğitim kurumları kantinlerine yönelik toplamda 1178 denetim gerçekleştirildi. Gıda Kontrol görevlileri tarafından gıda denetimleri yanında gıda güvenliği bilincinin oluşturulması amacıyla 2022 yılında 506 öğrenciye, 2023 yılı için yıl bitmeden 658 öğrenciye eğitim verildi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yasa Dışı Su Ürünleri Avcılığına 81 İlde Eş Zamanlı Ve Çapraz DenetimÖnceki Haber

Yasa Dışı Su Ürünleri Avcılığına 81 İlde...

Bolulu Çiğ Süt Üreticilerine 6 Milyon 850 Bin TL DestekSonraki Haber

Bolulu Çiğ Süt Üreticilerine 6 Milyon 85...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar