Şekerbank

Samsun’da “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun’da “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var”

Samsun İl Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim SAĞLAM, “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında Lâdik İlçesi Hasırlı Mahallesinde bulunan Koyunculuk İşletmesi ve Deliahmetoğlu Mahallesinde bulunan Keçi İşletmesine ziyarette bulundu.

İl Müdürüne SAĞLAM‘a bu sırada Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Rukiye PINAR, Lâdik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Turgut GÜLER ve konu sorumlusu personel eşlik etti.

İl Müdürü İbrahim SAĞLAM, ziyareti sırasında küçükbaş hayvancılık işletmeleri ile alakalı olarak; ‘’Köyümde Yaşamak için Bir Sürü Nedenim Var Projesi Protokolü, Ziraat Bankası ile Samsun Valiliği arasında 23.09.2020 tarihinde imzalanmıştır. Samsun ili ve ilçelerinde Karakaya, Bafra, Sakız ırkı koyun ve Kıl Keçisi hayvan varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin büyütülmesi amacıyla, Proje Samsun Valiliği koordinasyonunda, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Ziraat Bankası ile birlikte yürütülmektedir.

Bu projeyle İlimizdeki küçükbaş hayvancılık yapan işletmelerin ölçeklerinin büyütülmesi, küçükbaş hayvan varlığımızın arttırılması, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, ilimizdeki yerel koyun ırklarının sayısının arttırılarak bölgesel kalkınmanın sağlanması, yerel koyun yetiştiriciliği ile kırmızı et açığının kapatılması hedeflenmektedir.  Karakaya, Bafra ve Sakız koyun ırkı ile Kıl keçisi anaç hayvanlarından oluşan Proje ile küçükbaş hayvancılık yapan işletmelere finansal destek sağlamakla beraber, dişi hayvanların kesimini önleyerek anaç hayvan varlığımızın artırılması amaçlanmaktadır. Bu çerçevede İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından kontrol ve eğitim desteği de verilmektedir.

 Ziraat Bankası, projeden yararlanacak üreticilere uygun koşullarla 100.000 TL ‘ye kadar % 0 faiz, 100.000 TL‘yi aşan kısım için güncel faiz oranı % 4,5 olarak kredi kullandırılmaktadır. Bu kapsamda, üreticilerimiz damızlık koyun alımı amacıyla 7 yıla kadar vadeli yatırım kredisi ve yem giderlerinin karşılanması amacıyla da 18 aya kadar vadeli işletme kredisi kullanabilmektedir.

Günümüz itibari ile İlimiz genelinde 99 üretici Projeye dâhil edilmiş olup, bu üreticilerden 32’si hayvan alımlarını tamamlayarak krediden faydalandırılmıştır. Bu güne kadar toplam 2451 adet koyun üreticilere dağıtılmış olup, 67 adet üretici ise hayvan seçimi aşamasındadır. 2022 yılı içerisinde müracaatlar devam edecek olup, üreticilerin müracaatları bireysel olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır’’ dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Şeker Pancar Bedeli Ödeme Takvimini AçıkladıÖnceki Haber

Kayseri Şeker Pancar Bedeli Ödeme Takvim...

Ünver; “Tarım Ve Orman Bakanlığı’nı Tribünden Sahaya Davet Ediyorum”Sonraki Haber

Ünver; “Tarım Ve Orman Bakanlığı’nı Trib...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar