Şekerbank

Sağlık İçin Güvenilir Gıda Denetimleri Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık İçin Güvenilir Gıda Denetimleri Devam Ediyor
Tofidass

2021 - 2022 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin daha sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla Bolu İl Tarım ve orman Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlileri tarafından okul kantinleri ve yemekhanelerinde denetimler gerçekleştiriliyor.

Yapılan denetimlerde kantinlerin genel ve özel hijyen koşulları, kantinlerde satılmasına izin verilen gıdaların kontrolü, ürünlerin muhafaza koşulları ve son tüketim tarihleri gibi konularda incelemeler yapılarak uygunsuz görülenlere cezai işlem uygulanıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat;

“Ülkemizi ve tüm Dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını nedeniyle okullarda uzun zaman sonra yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte okul kantini ve yemekhanelerinde 5996 sayılı Kanun kapsamında yapılan denetimlere ek olarak maske-mesafe-temizlik koşulları da denetimlerimiz arasında yer almaktadır.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak “Çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği” prensibi ile birincil üretim aşamasından son tüketim aşamasına kadar gıda güvenilirliğinin sağlanması ve ilimizde üretilen, ithal ve ihraç edilen gıdaların güvenli bir şekilde tüketime sunulması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz. 

Bu amaç doğrultusunda 2021 yılında Gıda ve Yem işletmelerinde Bolu İl ve İlçelerinde toplam 3876 denetim gerçekleştirilmiştir. Yapılan bu denetimlerde 321 numune alınmış, 22 tanesi Gıda Üretim İşletmesi, 44 tanesi Gıda Satış-Toplu Tüketim İşletmesi ve 2 tanesi Yem İşletmesi olmak üzere toplam 68 adet idari yaptırım kararı uygulanmış olup 603.151 TL ceza kesilmiştir.  

Denetim sayılarımızın artması beraberinde ceza uygulanan işletmelerimizin azalmasına dolayısıyla hijyen ve sağlık koşullarının iyileşmesine katkı sağlamıştır. Malumunuz üzere içinde bulunduğumuz hassas dönemde halkımızın sağlıklı ve güveli gıdaya ulaşması temel amacımızdır. İnsan odaklı denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecek olup vatandaşlarımız da bu bilinçle hareket ederek 7/24 ALO GIDA 174 ve 112 hatlarından karşılaştıkları olumsuzlukları bildirebilirler'' dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Orman yangını mı, ormansızlaşma mı?Önceki Haber

Orman yangını mı, ormansızlaşma mı?

Ticari süt işletmeleri Temmuz ayında 838 bin 716 ton inek sütü topladıSonraki Haber

Ticari süt işletmeleri Temmuz ayında 83...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar