Şekerbank

Şaftlı Koyun Kırkma Makinesi Teslim Töreni Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şaftlı Koyun Kırkma Makinesi Teslim Töreni Yapıldı
Tofidass

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projelendirilen, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) ​ ve Trabzon İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından finanse edilen "Küçükbaş Hayvanların Kırkım Makinesi ve Ayak Bakım Havuzu Projesi" kapsamında, Ortahisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde makine ekipman dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Törene, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı temsilcisi,​ Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Arslan Çalık ve çok sayıda koyun keçi yetiştiricisi katıldılar.

Teslim töreninde konuşma yapan Vali Yıldırım, Hayvancılık üzerine harcanan mesainin öneminin her geçen zaman biraz daha arttığına dikkat çekerek, ülkemizde küçükbaş hayvancılığın büyükbaş hayvancılık kadar önem arz ettiğini, beslenmemiz açısından büyük bir yere sahip olan hayvancılığa daha bir özen göstermemiz gerektiğini söyledi.

Konuşmasında ilginç bir anekdota yer veren Vali Yıldırım, “Benim küçüklüğümde köyümüzde dedemin 500 koyunu vardı. Her yaylaya çıktığımızda komşuların küçükbaş hayvanları ile bu sayı artardı. Şimdi ise köyümde toplasak küçükbaş hayvan bulmak çok zor." diyerek, projede emeği geçenlere teşekkür, üreticilere de makinelerin hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

Törende bir diğer konuşmacı ise İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan'dı. İl Müdürü konuşmasında, bölgenin yayla ve mera bakımından zengin olduğunu, dolayısıyla organik tarıma uygun arazilerin bulunduğunu belirterek, hayvancılığın sürdürülebilir hale gelmesinin önemini vurguladı. Trabzon'da yayla kültürünün hâkim olduğunu, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hayvancılığı destekleme politikaları doğrultusunda çeşitli destekler sağladığını ifade eden İl Müdürü, 81 adet şaftlı küçükbaş hayvan kırkım makinesinin yetiştiricilere dağıtılacağını belirterek, proje tutarının 1.000.000 TL olduğunu ve bu miktarın % 70'inin DOKAP, % 30'unun ise Trabzon İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından finanse edildiği söyledi.

Konuşmaların ardından koyun kırkma işlemini yapılarak, şaftlı kırkma makineleri sürü sahiplerine teslim edildi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Derik’te Öğrencilere Zeytin Fidanı Üretimi EğitimiÖnceki Haber

Derik’te Öğrencilere Zeytin Fidanı Üreti...

Şanlıurfa’da Selde Zarar Gören Seralar Ziyaret EdildiSonraki Haber

Şanlıurfa’da Selde Zarar Gören Seralar Z...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar