Şekerbank

Nestlé, Amerika ve Almanya’daki tesislerinde TOMRA ayıklama teknolojilerini kullanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nestlé, Amerika ve Almanya’daki tesislerinde TOMRA ayıklama teknolojilerini kullanıyor
Tofidass

150 yılı aşkın bir süre önce İsviçre'de kurulan Nestlé, günümüzde her gün dünya genelinde milyarlarca kişinin hayatına dokunan bir konumda bulunuyor. 

Nestlé'nin global ikonları ve yerel favorileri de dahil olmak üzere 2000'den fazla markası bulunuyor. Alpler'de konsantre süt ve bebek maması üreten mütevazi başlangıcından bu yana gelişen Nestlé'nin ürünleri, bugün dünya çapında 187 ülkede sunuluyor. 

Pizza siparişi değil, dondurucudan fırına taze pizza

Jack's, Wagner, Tombstone ve DiGiorno da dahil olmak üzere Nestle'nin dondurulmuş pizza markalarından bazılarını denediyseniz dondurulmuş Supreme Pizza'nızı alıp fırına koyduğunuzda hiç vakit kaybetmeden pizza keyfi yaşayabileceğinizi biliyorsunuz demektir. 

Dondurulmuş pizzaların övündüğü pratiklik ve kattığı değer göz önüne alındığında, popülaritelerinin her yıl artmaya devam etmesi şaşırtıcı olmuyor. Dondurulmuş pizzaların üzerindeki malzemeler, çiftçiler tarafından yetiştirildiği ve hasat edildiğinden doğal üretim süreçleri değişkenleri ve beklenmeyenleri de beraberinde getiriyor. Hasat sırasında sopa, taş, cam ve plastik gibi yabancı maddeler ürüne karışabiliyor. Çiftçiler ve tedarikçiler, bu ürünleri işleyicilere göndermeden önce güvenlik kontrolleri uygulasa da Nestlé tarafından yapılan gelişmiş taramalar, tüm yabancı maddelerin tamamını ortadan kaldırıyor. Bu güvenlik denetimleri, ürün güvenliğini artırmak ve dondurulmuş pizzanın yalnızca en kaliteli malzemeler ile tüketilmesini sağlamak için en gelişmiş ayıklama teknolojilerini kullanıyor.

Hedef – kesintisiz gelişim 

2014 yılında Nestlé, Almanya'daki Nonnweiler pizza fabrikasında geçici bir kurulum için yer tahsis etti ve önde gelen ayıklama teknolojileri şirketlerini makinelerinin yeteneklerini kanıtlamaya davet ederek birkaç hafta boyunca ürün numuneleri ile demo uygulamaları yapmalarını sağladı.  

Kapsamlı test, araştırma ve doğrulamanın ardından Nestlé, TOMRA ayıklama makinelerinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşıladığına karar verdi ve Smart Sort teknolojisini de belirleyici faktör olarak gösterdi.

Nestlé Ar-Ge Kalite Müdürü Will Hutson, konuyla ilgili olarak; “TOMRA Food, burada yalnızca ürün kusurları ayıklamakla kalmayıp, iyi ürünleri tanımlama becerisiyle de öne çıktı. Diğer makineler, daha uzun bir malzeme ayarlama sürecine sahipti ve yalnızca kusurları belirleyebiliyordu. TOMRA’nın Nimbus makinesi ile hangi kusurları reddedeceğimizi tanımlarken aynı zamanda makineye istenilen ürünlerin özelliklerini de öğretebildik” açıklamasında bulundu. 

Optik ayıklama, ürün güvenliği için hayati önem taşıyor

Layman'ın terimiyle kalite kontrol süreci, hammaddenin kutulardan çıkarılmasını, bir dizi kontrolden geçirilmesini, ardından güvenli ve hedeflenen ürünler belirlendikten sonra tekrar paketlenmesini içeriyor.

İlk iki incelemede pizza malzemeleri, toplu bir X-ray makinesinden ve ardından metalleri ayıklamak için bir mıknatıs üzerinden geçiriliyor. Son kontrolde ise kalan iyi malzemeler, nihai olarak paketlenmeden önce TOMRA optik ayıklama makinesinden geçiriliyor.  

Nestlé Ar-Ge’de Tedarikçi Kalite Yönetimi Kıdemli Uzmanı Adam Weber, açıklamasında; "Bu teknolojinin en önemli stratejik avantajlarından biri, tüm partide malzeme kusurlarını ayırma ve bu verileri, tedarikçi performansını değerlendirmek üzere kullanma becerisidir. Tedarikçilerinizle iş ortağı olma ve bu tür geri bildirim sağlama yeteneği, süreci kesintisiz olarak iyileştirmenizi sağlıyor ve sonuçta tüketici memnuniyetini artırıyor" diye belirtti. 

Gıda trendleri sürekli olarak değişiyor ve bir operasyonun değişen trendlere hızla uyum sağlama kapasitesi önemli oluyor.   Atik olmak ve müşterilerin daha kaliteli ürünlere yönelik taleplerini karşılamak için gelişmek, fark yaratıyor. TOMRA ayıklama makinelerinin kullanılması, Nestlé'nin süreçlerini olumlu yönde etkileyerek nihai ürüne yabancı madde karışma riskini azaltmak için sürece paha biçilmez bir fayda sağladı. 

Tek vardiyada 43.000 kg 

Nestlé, TOMRA Nimbus makineleri ile Ohio'daki Solon tesisinde bir yılda yaklaşık 7.000 ton hammadde işliyor ve buradan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki diğer üç üretim noktasına malzeme tedarik ediyor. Makinenin güçlü yetenekleri, üretim hatlarının en yüksek hacimlerde çalışmaya devam etmesine olanak tanırken, aynı zamanda tedarikçilere tedarik zincirinin başlarında ürün kalitesi trendlerini bildirmelerine olanak tanıyan veriler sunuyor.

Nestlé Ar-Ge Kalite Müdürü Will Hutson; "Önceki ekipman testlerimize ve gelişen iş birliğimize dayanarak Nestlé, TOMRA'nın deneyimine ve ekipmanına güvendi ve çözüm ortaklığımıza olan güvenini koruyor. Ekipmanın kalitesi ve güvenilirliği, destek veya etkileşim ihtiyacını en aza indirdi. Tesis ekibimiz, TOMRA tarafından ilk devreye alma ve eğitim süreçlerinden sonra üniteyi bağımsız olarak çalıştırabildi. Ayıklanması gereken farklı girdi dondurulmuş sebzelere uyum sağlamak için bir program atamak veya kalibrasyonu değiştirmek dışında, TOMRA ile neredeyse hiç etkileşim kurulması gerekmedi ve bu da işleyişin sorunsuz ilerlediğini gösteriyor" şeklinde belirtti. 

Kim bir dilim daha ister?

Nestlé, Solon'daki (Amerika Birleşik Devletleri) ve Almanya'daki Nonnweiler tesislerinde Dondurulmuş Gıda operasyonları için TOMRA optik ayıklama makinelerini kullanıyor. Kurumsal bir tavsiye ve Nestlé'nin gıda kalitesi ve güvenliği taahhüdü, TOMRA ayıklama makinelerinin Nestlé tarafından tercih edilmesini ve kullanılmasını sağladı. Süreçlerin kesintisiz geliştirilmesine, gıda güvenliğine ve müşterilerine en yüksek kalitede ürünü sunmaya olan bağlılıkları, daha fazla talebi de beraberinde getiriyor. 

         

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sert çekirdekli meyve ağaçlarında çiçek monilyası ilaçlama zamanıÖnceki Haber

Sert çekirdekli meyve ağaçlarında çiçek...

Başkan Çerçioğlu Yenipazar’da yerel fide dağıtımı yaptıSonraki Haber

Başkan Çerçioğlu Yenipazar’da yerel fide...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar