Şekerbank

Muş'ta Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Artırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muş'ta Ramazan Ayında Gıda Denetimleri Artırıldı
Tofidass

Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan ayı dolayısıyla gıda denetimlerini artırdı. Yaklaşan Ramazan Bayramı'nda vatandaşların yoğun olarak tükettiği gıdaların hijyenik koşullarda üretilmesi ve satılması için denetimler sıklaştırıldı.

Ekmek/pide, unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim ve satış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerleri Gıda Kontrol görevlileri tarafından denetleniyor. Denetimlerde özelikle gıdaların son tüketim tarihi, muhafaza koşulları ve etiket bilgileri kontrol ediliyor.

Vatandaş Sağlığı Öncelikli

Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, vatandaşların sağlığının öncelikli olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ekiplerimiz tarafından gıda satan ve üreten işletmeler sık sık denetlenmektedir. Amacımız vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz etkileyecek her işletmenin denetim altına alınması. Gıda üretimi yapan işletmelerde başta temizlik ve hijyen, gıda ürünü satan işletmelerde ise son tüketim tarihleri ve muhafaza koşulları ile etiket bilgileri kontrol edilmektedir."

ALO GIDA 174'e Şikayetlerinizi Bildirin

Gün, Ramazan ayı boyunca vatandaşların ALO GIDA 174 hattını arayarak gıda ile ilgili sorunları bildirebileceklerini de hatırlattı. Gün, "Gıda hareketliliğinin arttığı Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları ALO GIDA 174 hattını arayarak bildirmeleri denetimlerin etkinliğini artıracaktır. Ayrıca Ramazan ayı öncesinde olduğu gibi Ramazan Bayramı sonrasında da gıda denetimlerimiz büyük bir hassasiyet ve özveri ile devam edecektir" dedi.

Denetimler Ramazan Bayramı Sonrası da Devam Edecek

Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan ayı boyunca gıda denetimlerini aralıksız sürdürecek. Denetimler Ramazan Bayramı sonrasında da büyük bir hassasiyetle devam edecek.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Iğdır'da Meyve Ağaçları Zararlılara Karşı İzleniyorÖnceki Haber

Iğdır'da Meyve Ağaçları Zararlılara Karş...

Zonguldak'ta Fasulye ve Barbunya Yetiştiriciliği GeliştirilecekSonraki Haber

Zonguldak'ta Fasulye ve Barbunya Yetişti...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar