Şekerbank

Milas Belediyesi Üreticilerin Ve Kooperatiflerin Daima Yanında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milas Belediyesi Üreticilerin Ve Kooperatiflerin Daima Yanında
Milas Belediyesi ve S.S. Pinar ve Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi (PİNKOOP)arasında protokol imzalandı.
Tofidass

Milas Belediyesi ve S.S. Pinar ve Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi (PİNKOOP)arasında protokol imzalandı.

İlçede doğal, sağlıklı, güvenilir ve hijyenik koşullarda bal üretimi, kovandan sofraya ve pazara kadar olan sürecin iyileştirilmesi, yaygınlaştırılması, arı ürünlerinde kalite ve verim artışının sağlanması, çam balının tanınırlığının arttırılması, bölge halkının kooperatifleşmesinin sağlanması ve üreticilerin desteklenmesi amacı ile Milas Belediyesi ile PİNKOOP arasında bir iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol imza töreninin ardından PİNKOOP üyesi 47 arıcıya 11 bin150 kilo şeker desteği sağlandı.

Pinar Mahallesi’nde gerçekleştirilen protokol imza törenine Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Ateş, Halil Mutlu, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, S.S. Pinar ve Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Mehmet Kıvrak, Pinar Mahalle Muhtarı Gürdal Kaya, Belediye birim müdürleri, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Balın, arıcılığın kooperatif organizasyonuyla sahiplenilmesi takdire şayandır.

İmza töreninde bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Pinar Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz özellikle arıcılık gibi bölgemizin çok önemli gücünü yansıtan, çok önemli bir değerini yansıtan alanda faaliyet göstermesi , ülkenin ve dünyanın yaşadığı bütün ekonomik ve sosyal sorunlara rağmen varlığını en iyi şekilde sürdürme noktasındaki gayreti bunların hepsi takdire şayan şeyler. Başta kurucuları olmak üzere şimdiye kadar bu kooperatife emek göstermiş katkı sunmuş bütün başkanlarımıza, yöneticilerine, üyelerine ve şimdiki başkan, yönetici ve üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.  Bizi biz yapan değerlerden biri olan balın, arıcılığın bu şekilde bir kooperatif organizasyonuyla sahiplenilmesi takdire şayan bir çabadır. Biz de hem takdir ediyoruz hem de yanında durmaya gayret gösteriyoruz.

Kooperatifimizin talep ettiği etiket makinasını  yeni yıl bütçesiyle beraber sağlayacağız

Arıcıların ve hayvancılığın destekleneceğini belirten Başkan Tokat; “Bu protokol kooperatifimizin desteklenmesi kadar bu protokolle üretilecek arı keki ve diğer alanlarda başka yerlerdeki arıcılarımızın da desteklenmesi bakımından çok önemli. Hem kooperatifimiz desteklenecek ve bu kooperatif aynı zamanda bu protokolle de başka köylerdeki ya da başka yerleşim yerlerindeki arıcılarımızın desteklenmesine olanak sağlayacak. Bu nokta önemli. Biz bu protokolle birlikte bugün buradaki arıcılarımızın desteklenmesine başlama anlamında şeker dağıtımı da yapacağız. Kooperatifimizin talep ettiği etiket makinasını da yeni yıl bütçesiyle beraber sağlayacağız. Sadece arıcılık değil, hayvancılık faaliyetinde bulunan ortaklarımızın ya da vatandaşlarımızın da yem ve diğer noktalarda desteklenmesi bakımından da önümüzdeki haftalardan itibaren ayrı bir çalışma başlatacağız” dedi.

Biz desteğimizi arıcının, üreticinin ayağına götürürüz.

Kooperatifçiliğin önemine vurgu yaparak, desteğin üreticilerin ayağına geleceğini ifade eden Başkan Tokat; “Kooperatifçilik çok önemli. Bireysel çalışan arıcı arkadaşlarıma seslenmek istiyorum. Çalışmanızı, gayretinizi kooperatife katın. Kooperatifçiliği geliştirelim. Bizim sizlerle iletişim kurmamız bakımından kooperatifler, birlikler çok önemli. Biz Milas Belediyesi olarak daha fazla destek olmak istiyorsak, kooperatiflerimizin daha güçlü olması lazım. Daha katılımcı olması lazım. Biz arıcıyı ya da üreticiyi destekleyeceksek biz desteğimizi arıcının, üreticinin ayağına götürürüz. Destek ayağınıza gelecek kooperatifin ayağına gelecek” dedi.

Pandemi doğal ürünlerin önemini bir kez daha gösterdi

Salgın döneminin doğal ürünlerle beslenmenin ve tarımın önemini ortaya koyduğunu ifade eden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Pandemi bize dayatılan endüstriyel beslenmenin ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gösterdi. Pandemi köy yaşantısının ne kadar önemli olduğunu, tarımın  önemini, doğal beslenmenin, doğal ürünlerin, ürettiğimiz balın, ürettiğimiz zeytinin, yağın ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha gösterdi.  Devlet artık dışarıdan alma ikame ekonomik politikalardan vazgeçmeli . Dünyanın en önemli tarım ülkelerinden bir tanesiyiz ama dünyada dışarıdan en çok tarım ürünü alan ülkeyiz. Üretmek zor bir iştir. Üretmek güdüsünü kaybederse üretici tekrar geriye döndürmek zordur. Belediyeler inisiyatif alıyor. Milas Belediyesinde tarihimizde ilk defa Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurduk. Müdürlüğümüz şu anda özellikle yangın bölgelerinde tüm yaraların sarılması bakımından var güçleriyle çalışıyorlar. Üreticilerimize katkılar sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Tarımı ve üreticiyi desteklemek bize çok büyük bir mutluluk ve iç huzur veriyor

Tarımın ve üreticinin destekleneceğine vurgu yapan Başkan Tokat; “Pinar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin yanında durmak, Ziraat Odasıyla yan yana yürümek, üreticinin yüzünü güldürmek için bize teslim edilen bütçeleri bunun için seferber etmek, tarımı ve üreticiyi desteklemek bize çok büyük bir mutluluk ve iç huzur veriyor. Onun için önümüzdeki günlerde bizzat ayağınıza gelerek, istediğiniz noktalarda yapabileceğimiz kadar sizlere destek olmanın sözünü buradan veriyorum. Protokolümüz hepimize hayırlı olsun. Tüm üreticilerimize bereketli sezonlar diliyorum” dedi.

Protokol imza töreninde söz alan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Pinar Mahalle Muhtarı Gürdal Kaya ve S.S. Pinar ve Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi Başkanı Mehmet Kıvrak protokolün hayırlı olmasını temenni ederek, protokolün gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Taşköprü’de Tarımsal Kalkınma Tesislerinin Yapımı Devam EdiyorÖnceki Haber

Taşköprü’de Tarımsal Kalkınma Tesislerin...

Hamsi Festivalinde Evlere ServisSonraki Haber

Hamsi Festivalinde Evlere Servis

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar