Şekerbank

KoopGross Mağazası'nın ilki Gaziantep'te açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KoopGross Mağazası'nın ilki Gaziantep'te açıldı

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ürünlerinin toptan ve perakende satışının yapılacağı KoopGross Mağazası'nın ilki Gaziantep'te hizmete başladı.

Şehitkamil ilçesi Mücahitler Mahallesi'ndeki 1700 metrekare alana kurulan ve toptan alışverişin de yapılacağı KoopGross Mağazası'nda 4 bin civarında ürün yer alıyor.

Tarım Kredinin özellikle kendi markalarını oluşturarak ürettiği ürünlerin yoğunlukla bulunduğu mağaza ile çiftçilerin sağlıklı ürünlerinin tüketiciye sunulması amaçlanıyor.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Ersoy, açılışta yaptığı konuşmada, Tarım Kredi Kooperatifleri olarak ortaklarına ekim döneminden hasat sonrasına kadar tüm üretim ve ürün değerlendirme aşamalarında destek verdiklerini ifade ederek; “Çiftçilerimizin üretime dair ihtiyaç duydukları tohum, gübre, yem, mazot, tarım alet ve makine, sulama sistemleri, sera örtüsü, sigorta gibi girdilerin tamamını uygun koşullarda temin ediyoruz” dedi.

Tarımsal üretimin tüketici kısmında da sorumluluk aldıklarını vurgulayan Ersoy, “Sağlıklı ve güvenilir gıdayı milletimize ulaştırmak için hizmet veriyoruz. Bu amaçla 2017 yılında ilk şubesini açtığımız Tarım Kredi Kooperatif Market 2021 yılı ağustos ayı itibariyle 431 şubeye ulaştı. Ortaklarımızdan aldığımız güç ve hükümetimizin desteği ile inşallah daha da büyüyeceğiz” şeklinde konuştu.

“En sağlıklı ve doğal ürün bizim marketlerimizden alınacak"

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz da açılıştaki konuşmasında, Tarım Kredinin 1,5 asrı aşan köklü bir geçmişi olduğunu belirtti.

Tarım Kredinin Türkiye'nin en büyük çiftçi ailesi olduğunu ifade eden Poyraz, "Kooperatifimiz ilk başta bir dayanışma örgütü olarak ortaya çıktı. Sonrasında bu dayanışmayı ekonomik temellere oturtan, toptan alıp maliyeti düşürme anlayışıyla hareket eden kurumumuz, bunların ardından üretim tesisleri kurarak tarımsal girdiler noktasında çiftçimizi destekleme gayreti içinde oldu" dedi.

Poyraz, kooperatifçiliğin, sadece çiftçi örgütlenmesi, tarımsal girdilerin desteklenmesi gibi amaçların ötesine geçmesi, tüm toplumu kuşatacak şekilde yapısını, çalışmalarını değiştirmesi ve gelişmesi gerektiğini söyledi. Bu noktada Tarım Kredinin son yıllarda radikal değişiklikler yaptığını vurgulayan Poyraz, şunları kaydetti:

"Yapmamız gereken, işlerimizi aksatmadan, tarım piyasalarını regüle etme anlamında sorumluluklarımızdan asla geri adım atmadan yeni bir açılımla, tüm toplumu kuşatacak, tüketici tarafında da çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz. İştiraklerimizle, piyasayı regüle etme konusunda ciddi misyon üstleniyoruz. Kendimize ciddi hedefler koyduk. Bu yaşadığımız coğrafya mis gibi coğrafya. Bu coğrafyada yaşamanın maliyetleri çok yüksek. Ülke, millet ve devlet olarak zaman zaman ciddi fedakarlıklara da katlanıyoruz. Bu fedakarlıklara katlanırken de sektör bazen ticari tavırla ciddi davranışlar ortaya koyarak fahiş karlar elde edebiliyor. Amacımız bu spekülasyonlara izin vermemek. Tüm Türkiye'de market ve işletme yapılanmamızı tamamladıktan sonra şu konuda iddialı olacağız; en sağlıklı ve doğal ürün, en uygun şekilde bizim marketlerimizden alınacak."

Poyraz, geçen yılı 162 mağaza ile kapattıklarını, bu yıl ise mağaza sayısını 500'ün üzerine çıkaracaklarını sözlerine ekledi.

Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım da, Tarım Kredinin Türkiye'nin en önemli kurumlarından olduğunu ve son 4 yıl boyunca önemli gelişmelerin yaşandığını anlattı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kurdeleyi keserek mağazayı gezdi.

KoopGross Mağazası'nın açılış törenine, Şahinbey Kaymakamı Tahir Şahin, Büyük Şehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Toprak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehit Kamil Belediye Başkanı Muhammet Rıdvan Fadıloğlu, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Ersoy, Merkez Birliği Denetçisi Ahmet Çetin, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa, Gaziantep Bölge Müdürü Mustafa Arslan, Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik A.Ş. Genel Müdürü Bayramali Yıldırım, Kooperatif ve Şirket Yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Gaziantep Bölge Birliğine ziyaret

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Ersoy, Merkez Birliği Denetçisi Ahmet Çetin, Genel Müdür Dr. Fahrettin Poyraz ve Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa, Gaziantep Bölge Birliğini ziyaret etti.

Çalışmalar hakkında Bölge Müdürü Mustafa Arslan’dan bilgi alan Merkez Birliği heyeti, Bölge Birliği çalışanları ile de bir araya geldi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rekolte kaybını önlemek için Akdeniz Meyve Sineği ile bölgesel mücadele çağrısıÖnceki Haber

Rekolte kaybını önlemek için Akdeniz Mey...

İsviçre’ye peynir, et ve çikolata imtiyazı tanındıSonraki Haber

İsviçre’ye peynir, et ve çikolata imtiya...

Haber Yorumları

  • anka01-09-2021 13:46

    Tam bir makas ve kurdela israfı! makası alan açılışa koşmuş!

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar