Şekerbank

Kılıçdaroğlu Hortum Felaketi Yaşayan Üreticileri Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kılıçdaroğlu Hortum Felaketi Yaşayan Üreticileri Ziyaret Etti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kumlucalı Çiftçilerle Finikeli Afetzedeleri Ziyaret Etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’nın Kumluca ilçesinde önceki hafta şiddetli yağış, fırtına ve hortumdan zarar gören Mavikent Mahallesi’ndeki seralarda incelemelerde bulundu, vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Çiftçilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, sorunun çözümü, mağduriyetlerin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Daha sonra Finike ilçesine geçen Kılıçdaroğlu, hortumdan evleri zarar gören aileleri ziyaret etti. Evinin camlarının kırılması sonucu yaralanan Şükrü Özer’e geçmiş olun dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, Turunçova bölgesinde de incelemelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, yaşanan afetin büyük olduğunu, hem çiftçileri dinlediğini hem de evi tahrip olanlarla görüştüğünü belirtti.

Hasarın boyutunun büyük olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu konuda bazı çalışmalar yapılmış. Ama beklenen destek henüz tam gerçekleşmiş değil. Burada 3 ev ciddi hasar görmüş durumda. 3 evin de onarımını biz yapacağız, belediyelerimiz bunu yapacaklar. Vatandaşlarımız kısa süre içinde evlerinde oturacaklar." diye konuştu.

TARSİM ile sıkıntıların olduğunu dile getirildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"TARSİM’den büyük şikayet var. Özellikle çiftçiler tarım sigortası yapmak istediklerini, vergi ödediklerini, arazilerin kendilerine ait olduğunu ama yasal engeller nedeniyle tarım sigortalarını da ödeyemediklerini, dolayısıyla mağduriyetlerinin giderilemediğini ifade ettiler. Bu konuda da biz özel bir çalışma başlatacağız ve Tarım Bakanına aktaracağız. Sanırım Tarım Bakanı da TARSİM’den kaynaklanan bazı sorunlar olduğunu ifade etmişti. Önemli olan bu sorunu bir an önce çözmek. Zarar var, doğru, zararın boyutları da bir hayli yüksek. Umarız kısa süre içinde bunlar telafi edilir."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TMO'dan İşten Çıkartılan Taşeron İşçilerden EylemÖnceki Haber

TMO'dan İşten Çıkartılan Taşeron İşçiler...

Osmaniye’de Zeytin Hasadı BaşladıSonraki Haber

Osmaniye’de Zeytin Hasadı Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar