Şekerbank

Karaca, Tarım 4.0 zirvesi, proje pazarı ve melek yatırım ağı günlerine katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaca, Tarım 4.0 zirvesi, proje pazarı ve melek yatırım ağı günlerine katıldı
Tofidass

​Eyüpsultan Belediyesi liderliğinde, Kadir Has Üniversitesi ortaklığında yürütülmekte olan ‘Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’ projesi kapsamında; Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi ev sahipliğinde “Tarım 4.0 Zirvesi, Proje Pazarı ve Melek Yatırım Ağı Günleri” düzenlendi.

1 Ağustos'ta gerçekleşen zirvede; “Hikayelerle Sürdürülebilir Tarım ve Teknoloji” başlıklı bir panel ve “Tarım 4.0 Zirvesi Proje Pazarı ve Melek Yatırım Günleri” etkinliği yapıldı.

2021 yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı çerçevesinde, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Eyüpsultan Belediyesi liderliğinde, Kadir Has Üniversitesi ortaklığında yürütülmekte olan "Tarım 4.0 Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi" projesi ile sürdürülebilir tarım hedefleri istikametinde İstanbul'daki tarım alanlarında katma değerinin artırılması, teknoloji destekli kalkınmayı ve sürdürülebilirliği hedefleyen pilot çalışmalar yapılması, tarım sektöründe bilgi yoğunluğu yüksek hizmet ve mal üretiminin sağlanması, üniversite, sivil toplum örgütleri, kamu, üreticiler ve gıda girişimcilerinin bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bir araya getirilmesi ve Türkiye'nin Tarım 4.0 sürecine entegrasyonunu sağlayacak politika ve uygulamaları geliştirebilmek adına ekosistem oluşturulması hedefleniyor. 

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'nde gerçekleşen zirveye katılan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca yaptığı konuşmada; günümüz dünyasında sürdürülebilir tarım uygulamalarının önemine dikkat çekerek "Sürdürülebilir tarım uygulamaları, İstanbul için hem ekonomik hem de ekolojik açıdan önem taşımaktadır. Sürdürülebilir tarım uygulamaları sayesinde, İstanbul'un gıda ihtiyacının bir kısmı şehir içinde karşılanabilir. Bu şekilde, gıda maliyetleri düşerken gıda kalitesi artar. Ayrıca, sürdürülebilir tarım uygulamaları, İstanbul'un yeşil alanlarını artırarak şehrin iklimini iyileştirir, hava kirliliğini azaltır ve karbon ayak izini düşürür.Bu sebeple biz de üzerimize düşeni yapmak üzere projeler geliştiriyor ve uyguluyoruz." dedi.

​İl Müdürlüğümüzde yaz dönemi stajını yapan  öğrencilerin de zirveye katılımı sağlanarak sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda bilgi edinmeleri sağlandı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Isparta’da ayçiçeği ekim alanı yüzde 500 arttıÖnceki Haber

Isparta’da ayçiçeği ekim alanı yüzde 500...

Depremden etkilenen üreticilerimizin yaraları sarılıyorSonraki Haber

Depremden etkilenen üreticilerimizin yar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar