Şekerbank

İznik Zeytin Kooperatifi yeni yönetimini seçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İznik Zeytin Kooperatifi yeni yönetimini seçti
İznik Zeytin Kooperatifi, dün gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurul toplantısında, yeni yönetim kurulunu ve Marmarabirlik temsilcilerini seçti.

İznik Zeytin Kooperatifi, dün gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurul toplantısında, yeni yönetim kurulunu ve Marmarabirlik temsilcilerini seçti. İznik Zeytin Kooperatifi’nde ilk defa tek liste ve yoğun bir katılımla gerçekleşen kongrede, bin 214 ortak oy kullandı. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’nın kooperatifin birinci sıra Birlik Temsilcisi olarak seçildiği genel kurulda, kooperatifin yeni yönetim kurulu asil ve yedek üyeleri belirlendi.

İZNİK’TE YENİ BAŞKAN YAKUP SEVİNÇ

Bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısının ardından görev dağılımı şu şekilde gerçekleşti: “Yakup SEVİNÇ Kooperatifin yeni başkanı seçilirken,  başkan vekilliğine Ali Zekeriya UĞUR getirildi. Yönetim kurulu üyeleri ise Şakir YILDIZ, Hüseyin MERSİN, Fikret ÖLÇER ve İbrahim ÇAYIR’dan oluştu.”  

YOĞUN KATILIMLI KONGRE

İznik Zeytin Kooperatifinin seçimli genel kurul toplantısı kooperatife ait düğün salonunda gerçekleşti. Kongreye İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Ziraat Odası  Başkanı Vahit Mutlu, Ak Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, MHP ilçe Başkanı Hüseyin Çetin, BBP Başkanı Özkan Ebinç, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Oktay Yeşiller, Belediye Meclis Üyesi İlker Kara, Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa ve Yönetim kurulu üyeleri ile kooperatif ortakları katıldı.

KOOPERATİF EMİN ELLERDE

Kooperatif Başkanı Ali Bulut, yaptığı açılış konuşmasında kendi isteği ile yeni dönemde görev almayacağını belirterek, “Görev sürem boyunca doğru ve dürüst bir yöneticilik anlayışı ve ortaklara hizmet anlayışı ile görev yapmaya çalıştım. Türkiye’nin en büyük ihtiyacı dürüst işinin ehli yöneticilere sahip olmasıdır. Hiç kimse şüphe etmesin, gözünüz arkada kalmasın kooperatif emin ellerde” diye konuştu.

TEK LİSTE MARMARABİRLİK’İN BAŞARISI

Kongrede söz alan Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa “ İznik ve Marmarabirlik adına önemli bir güne tanıklık ediyoruz. Aslında bu tablo Marmarabirlik’in geldiği noktayı gösteriyor. İznik Kooperatifi Genel Kurulunda tek liste olması, rakip çıkmamasının sebebi üreticililerimizin Marmarabirlik’in politikalarına duyduğu güven ve memnuniyettir.  Seçimin tek liste yapılması, omuzlarımızdaki sorumluluk yükünü daha da arttırmıştır. Verilen bu mesaj, daha çok çalışmamızı ve yapacağımız hizmetlerde daha dikkatli karar alma sorumluluğu getirmiştir. Başta İznik Kooperatifi yönetim kurulu üyelerim olmak üzere, Marmarabirlik yönetim kuruluna ve her kademedeki müdürlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.

55-60 BİN TON ÜRÜN ALIMI PLANLANIYOR

Önümüzdeki ürün alım kampanyasında, 55-60 bin ton ürün almayı hedeflediklerini açıklayan Asa, “Tahmini alım bütçemiz ise yağlık dahil 950 milyon lira olacak. Ben buradan açık yüreklilikle şunu da belirtmek isterim, hiçbir üreticimiz karamsarlığa kapılmasın. Önümüzdeki sezon zeytin fiyatları 30 liraysa 30 lira, 35 liraysa 35 lira olacaktır. Zeytin kıvırcık olduğunda dinamik fiyatlar belirlenebilmesi ve fiyat artışı yapılabilmesi için geçen yıl genel kurul kararı alındı. Üreticimiz asla mağdur edilmeyecektir. Göreve geldiğimiz günden bugüne hiç zarar etmedik, kurumu zarar ettirmedik, hep kar ettik; hiç kredi kullanmadık, karlılığı yatırıma dönüştürdük. Bununla beraber birçok kooperatife yeni depolama tesisleri yapıldı” şeklinde konuştu.

CİRO HEDEFİ 1 MİLYAR 250 MİLYON LİRA

Başkan Asa, Marmarabirlik’in ilk 500 sanayi kuruluşu içerisinde olan bir kurum haline geldiğini anımsatarak, “Bu sene itibariyle de Marmarabirlik’in 1 milyar 250 milyon lira ciro hedefi vardır. Marmarabirlik artık çok büyüdü. İznik’te bugün, ilk olarak tek liste ile seçim yapıldı, bu nedenle yükümüz daha da ağırlaştı” dedi.

“HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ”

Asa, konuşmasına şöyle devam etti: “Herkesi kucaklayacağız, bugüne kadar ayrımcılık hiç yapmadık, ayrıştırıcı olmayacağız, birleştirici olacağız, her zaman üreticimizin yanında olacağız, asla şımarmayacağız sizin hizmetkârınız olacağız.”

Başkan Hidamet Asa kongrede, yeni yönetim kurulunda yer almayacak olan Ali Bulut, Hazer Göllü ve Serkan Acar’a plaket vererek yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Binali Yıldırım'dan Üreticilere Destek MüjdesiÖnceki Haber

Binali Yıldırım'dan Üreticilere Destek M...

“Köyde Şenlik Var”Sonraki Haber

“Köyde Şenlik Var”

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar