ŞANLIURFA — Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Suruç ilçesinin Aligör Mahallesi’nde nar hasadına katılarak üreticilerle bir araya geldi. Yaklaşık 14 bin dekar nar üretim alanına sahip kentte, 2026 yılında 10 bin ton üretim bekleniyor.
Hasat programına Suruç Kaymakamı Muhammed Furkan Tuna, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Salih Söğüt, müdürlüğün teknik personeli ve çiftçiler katıldı. Vali Şıldak, üreticilerle görüşerek yeni sezonun bereketli geçmesi temennisinde bulundu.
“Suruç narı, ilçemizin sembollerinden”
Aligör Mahallesi’nde nar üreticisi Cemal’in bahçesini ziyaret eden Vali Hasan Şıldak, Suruç narının bölge için taşıdığı öneme dikkat çekti.
Suruç narının coğrafi işaretli bir ürün olduğunu belirten Şıldak, “Suruç narı, coğrafi işaretli ve Urfa’nın, Suruç ilçemizin sembollerinden. Suruç narını herkes biliyor.” dedi.
Şıldak, Suruç narının Avrupa Birliği tesciline de sahip olduğunu belirterek, kentte nar üretiminin yaklaşık 14 bin dekarlık alanda yapıldığını ifade etti.
2026 yılı için 10 bin ton üretim beklentisi
Şanlıurfa’da 2023 yılında 8 bin 500 ton nar üretildiğini belirten Şıldak, 2026 yılı için 10 bin tonluk rekolte beklendiğini açıkladı.
Vali Şıldak, hasat ziyaretini Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen organik üretim yapılan bir bahçede gerçekleştirdiklerini söyledi. Bakanlık desteği kapsamında 8 bahçede, 136 dekarlık alanda yaklaşık 165 ton üretim yapıldığını belirten Şıldak, ziyaret ettikleri bahçenin ise 7 dönüm büyüklüğünde olduğunu kaydetti.
Üreticiye bereketli bir sezon dileyen Şıldak, “Ellerinize sağlık Cemal abi. Gayet güzel, sağlıkla, afiyetle bereketli kazançlar diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Şanlıurfa Valiliği de Suruç narının coğrafi işaret tesciliyle öne çıktığını, organik tarım projeleriyle ürünün değerinin artırılmasının ve üreticilerin desteklenmesinin amaçlandığını bildirdi.