Şekerbank

İlçelerimizdeki Okul Kantini Çalışanlarına “ Özel Hijyen Kuralları Eğitimi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlçelerimizdeki Okul Kantini Çalışanlarına “ Özel Hijyen Kuralları Eğitimi”
Tofidass

Samsun'a bağlı 17 İlçedeki toplam 321 okul kantini çalışanına, ilgili personelimiz tarafından “Özel Hijyen Kuralları Eğitimi” verilmeye başlandı. Eğitim Programı ile ilgili bir açıklama yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM:

“Resmi Gazetenin 05.02.2013 tarihli sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren ve İl Müdürlüğümüzle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliğiyle yürütülen eğitimler devam ediyor. Bu bağlamda Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği gereği evvelce planlanan ancak Pandemi nedeniyle ara verilen; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesindeki yemekhane, kantin, kafeterya vb. gıda işletmesi çalışanlarına yönelik Eğitim Programının, Tarım ve Orman Bakanlığımızın talimatları gereği 81 ilde yeniden düzenlenmesi karara bağlanmıştır.

Program bünyesinde İlimiz Merkez ve 17 ilçemizde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumlarında 10 Mayıs 2022 tarihi itibariyle söz konusu personelin eğitimlerine yeniden başlanmıştır. Temel amacı; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim (örgün, yaygın ve özel eğitim) kurumları bünyesindeki yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı vb. gıda işletmelerinin özel hijyen şartları, gıda güvenirliliğine ve resmi kontrolüne ilişkin kuralları belirlemek olan Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamsında düzenlenmiş olan Eğitim Programında 17 İlçemize bağlı söz konusu kurumların kantin ve yemekhanelerinde çalışan 321 personelin katılımı hedeflenmiştir.

Eğitime alınan kursiyerlere; ‘Gıda Mevzuatı ve Diğer İlgili Mevzuatlar, Gıdanın Güvenliği, Gıdanın Hazırlanışından Servis Edilmesi Sürecinde Dikkat Edilmesi Gereken Hijyen Şartları, Kişisel Hijyen, Gıda İşletmesi İçinde Dikkat Edilecek Hususlar’ konularında eğitimler verilecek olup bu eğitimler İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi personelinden konu uzmanı Ziraat Mühendisi Güler Yasemin ÜSTÜN, Gıda Mühendisi Mustafa KOCAMAN, Ziraat Mühendisi Mebrure ERENER ve Gıda Mühendisi Burak ULUÇAY ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünden teknik personelince verilecektir. Eğitim Programı 17 Mayıs 2022 Salı günü sona erecektir.” dedi

İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM, konuşmasının devamında: “Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve tüm halkımızın gerek güvenilir gıdaya ulaşmaları, tüketmeleri ve gerekse de sağlıkları bizim için büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi ile 17 İlçe Müdürlüğümüzde bulunan 175 Gıda Kontrol Görevlisi Personelimizle tüm Okul kantinlerimiz, yemekhanelerimiz, kafeterya, çay ocağı gibi işletmeler de dâhil olmak üzere; İlimizde bulunan 12.615 Adet Gıda ve Yem Üretim, Toplu Tüketim, Satış yeri gibi tüm Gıda ve Yem İşletmeleri yılda yaklaşık 22.000 kez 7/24 denetim görmektedir.” dedi.​

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Massey Ferguson’un “MF 5S” Serisine bir ödül dahaÖnceki Haber

Massey Ferguson’un “MF 5S” Serisine bir...

Yumurta üreticileri, hayatta kalma mücadelesi veremiyor!Sonraki Haber

Yumurta üreticileri, hayatta kalma mücad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar