Şekerbank

Hayvanları Petrol mü Zehirledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvanları Petrol mü Zehirledi
Çınar’ın Başaklı köyünde 25 hayvanın telef olmasından sonra köylülerin iddiasına göre petrol arama şirketinin zehirli atıklarının hayvanların otlandığı meraya döküldüğü ve 25 adet büyükbaş hayvanın da 20 gün içinde zehirlenerek telef olduğu iddia edildi....
Tofidass

Güneydoğu Güncel’in manşetten verdiği “HAYVANLAR NİÇİN TELEF OLDU? başlıklı haberde, Başaklı köyünde yaşayan vatandaşların mağduriyetlerini dile getirmiştik.

Haberden sonra herhangi bir kamu kuruluşu, yetkililer ve STK’lardan bu konuyla ilgili bir açıklama henüz yapılmadı.

Mağdur olan köylüler, başta Cumhurbaşkanı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Diyarbakır’daki milletvekillerinin bu konuda üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Mağdur olan vatandaşlardan edinilen bilgiye göre köye gelen Çınar İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile köy muhtarının petrol arama şirketi yetkilileriyle anlaşarak olayı örtbas etmeye çalıştığı iddia edildi.

“VETERİNER İLE MUHTAR OLAYI ÖRTBAS ETMEYE ÇALIŞTI”

Bu konuda köylülerle yaptığımız görüşmede Başaklı köylüler, hayvanlarının zehirlendiğini ve bu olayın birileri tarafından örtbas edilmeye çalışıldığını ifade ederek şunları söyledi; “Hayvanlarımız 20 gün önce telef olmaya başladı. Çınar İlçe Tarım Müdürlüğünden gelen bir veteriner ilk başta yaptığı incelemede hayvanların zehirlendiğini bize söyledi. Sonraki gün geldiğinde de hayvanlarımızın şarbondan dolayı telef olduğunu ifade etti. Madem hayvanlarımız şarbondan öldü o zaman bu ineklerin buzağıları neden ölmedi. Çınar İlçe Müdürlüğünde görevli veteriner ile Başaklı köyünün muhtarının petrolün zehirli atıklarından dolayı hayvanların telef olduğu bilmesine rağmen olayın örtbas etmeye çalışıyor. Bu gibi olaylar başka bir ilde meydana gelmiş olsaydı çoktan o vatandaşların mağduriyetleri giderilmesi için hükümet yetkilileri devreye girmişti. Bu vurdumduymazlığın sebebi nedir? Yetkililer sessiz kalacak mı yoksa mağduriyetlerimize sebep olan kişiler hakkında bir inceleme başlatacak mı?” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toprak İşlemesiz Tarımda 5. Yıl HasadıÖnceki Haber

Toprak İşlemesiz Tarımda 5. Yıl Hasadı

Türkiye Takipte: Rusya'da Yağışlar ve Kuraklık Tahıl Hasadına Darbe VurabilirSonraki Haber

Türkiye Takipte: Rusya'da Yağışlar ve Ku...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar