Şekerbank

Hayvancılığa Yeni Kan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayvancılığa Yeni Kan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var”
Tofidass

Bolu genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaşması, kırsal alanda gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi amacıyla uygulanacak olan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında Valilik ve Ziraat Bankası Sakarya Bölge Yöneticiliği arasında protokol imzalandı.

Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın başkanlığında gerçekleşen protokol imza programına İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, Ziraat Bankası Bölge Yöneticisi Kahraman Turcan, Şube Yöneticileri, Bolu Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Gülkaya katıldı.

Daha sonra Vali Erkan Kılıç ve Ziraat Bankası Bölge yöneticisi Kahraman Turcan tarafından protokol imzalandı.

Protokol kapsamında mevcutta küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan üreticiler damızlık küçükbaş hayvan alımının finansmanı ile en az 100 başa tamamlamak koşuluyla 250 bin TL 2 yılı ödemesiz geri kalanı 5 yılda ödenmek üzere faizsiz kredi kullanabilecek. Ayrıca banka tarafından kredi kullandırılması uygun bulunan üreticilere, proje kapsamında sadece krediyle hayvan alımının yapıldığı dönemde ve sadece krediyle satın alınan hayvanların işletme giderlerinin finansmanı amacıyla azami 18 ay vadeli işletme kredisi kullandırılacak.

Vali Kılıç yaptığı açıklamada; “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi ile Bolu’nun tarım ve hayvancılık potansiyelinin daha da açığa çıkarılması ve yetiştiricilerimizin gelir kaynaklarının artırılması adına çok önemli bir adım attık.

Uygulanacak proje kapsamında Akkaraman, Kıvırcık ve Merinos koyun türlerinden en az 10.000 adet küçükbaş hayvan artışı hedefleniyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından küçükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticilerin başvuruları alınacak, değerlendirme neticesinde kredilendirme aşaması için Ziraat Bankası Şube Müdürlüklerine sistem üzerinden yönlendirilecek. Kredilendirmesi uygun görülen yetiştiricilere hayvan temini için süreç başlayacaktır.

Yetiştiricilerimize ve Bolumuza hayırlı olsun” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
740 Milyon 818 Bin Liralık Destekleme Ödemesi Bugün Hesaplara AktarılacakÖnceki Haber

740 Milyon 818 Bin Liralık Destekleme Öd...

Güneş Enerjisi Sistemleri Hibe Sözleşmeleri İmzalanmaya Devam EdiyorSonraki Haber

Güneş Enerjisi Sistemleri Hibe Sözleşmel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar