Şekerbank

Havza Belediyesinden Ata Tohumu Ekimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Havza Belediyesinden Ata Tohumu Ekimi

Havza Belediyesi tarafından iki farklı Ata tohumu toprakla buluşturuldu. Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “Yaşadığımız pandemi sürecinde tarımın önemini bir kez daha gördük.” Dedi.

Havza Belediyesi ile Havza İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde milli tarımı desteklemek amacı ile bölgedeki ürün kalitesi, verimliliği ve çeşitliliğini arttırmaya yönelik başlatılan çalışma kapsamında iki farklı Ata buğday tohumluğu ekimi gerçekleştirilerek tohumluk arttırma çalışmalarına başlandı.

Karabük Mahallesindende bulunan ve Havza Belediyesine ait 6 dekarlık tarlada Havza İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ve Havza Belediyesi Muhtarlıklar Müdürlüğü personelinin katılımı karakılçık ve sunter cinsi yerli buğday tohumu olan iki farklı Ata tohumu deneme ekimi yapıldı. Tarlada elde edilecek tohumluluklar Havza Belediyesine ait tarlalarda çoğaltılarak çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacak.

Karabük Mahallesi Muhtarı Recep Akyol tarafından hazırlanan tarlada Havza İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Havza Belediyesi Muhatrlıklar Müdürlüğü personeli, Havza Yerel Eylem Gurubu Derneği Sorumlusu Muhammet Gür ve mahalle sakinleri tarafından Ata tohumlarının ekimi ve gübrelenmesi gerçekleştirildi.

Havza İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam; “Bu iki cinsteki yerli tohumlarımızın verimleri oldukça yüksek ve kaliteli tohumlar. Karakılçık türü tohumluğumuzun ürünü bulgurluk olarak kullanılmakta ve lezzetli bir buğday türü. Sunter dediğimiz kırmızı ekmeklik buğdayımızda yine randımanı yüksek bir tohum. Amacımız bu yıl ekimini gerçekleştirdiğimiz bu tarladan elde edeceğimiz buğday tohumluklarını çoğaltmak. İnşallah önümüzdeki yıl ekim alanını daha fazla arttırarak daha fazla tohum elde edeceğiz. Yerli ve milli tarım ile çiftçimize vermiş oldukları desteklerinden ötürü Sayın Belediye Başkanımız Sebahattin Özdemir’e teşekkür ederim. ”dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ise; “Kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaşadığımız pandemi sürecinde tarımın önemini bir kez daha gördük. Özellikle yerli ve milli tarım ülkemiz için stratejik bir öneme sahip. Bu neden ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile ortaklaşa bir çalışma içine girdik. Tespit ediğimiz iki farklı Ata tohumunun ekimi yaptık. Bu tohumlukları çoğaltarak bölgedeki ürün kalitesi, verimliliği ve çeşitliliğini arttırmak amacı ile çiftçilerimize dağıtacağız. Bu şekilde tarıma önemli bir katkı yapmış olacağız” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TİKA’dan Suriye’nin Kuzeyinde Tarıma DestekÖnceki Haber

TİKA’dan Suriye’nin Kuzeyinde Tarıma Des...

Suluova Belediyesi'nden çiftçilere 1000 adet ceviz fidanıSonraki Haber

Suluova Belediyesi'nden çiftçilere 1000...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar