Şekerbank

Halktan Safranbolu Belediyesi'ne teşekkür

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halktan Safranbolu Belediyesi'ne teşekkür
Tofidass

Safranbolu Belediyesi’nin seralarında yetiştirdiği  domatesleri ile kışlık salça üretmek için aldığı makineyi kullanarak 3,5 ton domatesi işleme sokan vatandaşlar Belediyeye verdiği destek için teşekkür etti.

Safranbolu Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı SAKEM seralarda yetişen domateslerini kışlık salçaya dönüştürerek aceze yemeklerinde kullanmak ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak için bünyesine salça makinesi kazandırmıştı.

Halkın da kullanımına açılan makine sayesinde vatandaşlar bir haftada toplamda 3,5 ton domatesi işleme sokarak kış hazırlıklarına başladı.

Normalde 3 gün süren salça hazırlık aşamalarını yarım saate düşüren makine sayesinde zaman ve emekten tasarruf eden halk Belediye Başkanı Elif Köse’ye ve SAKEM çalışanlarına minnettar olduklarını belirtti.

Safranbolu Belediyesi baharda tarım üretimine başlamış ve geçtiğimiz günlerde hasat yaptığı sebzelerle kış hazırlıklarına yoğunluk vermişti. Konserve ve salça yapımı için alınan salça makinesi kışa hazırlık yapmak isteyen vatandaşların da hizmetine sunulmuştu.

Salça makinesini kullanmak isteyen vatandaşlar, belirlenen SAKEM merkezlerinden randevu alarak sirkeli su ile yıkadıkları domateslerini çektirebiliyor.

Salça sezonu devam ettiği süre boyunca makinenin hizmet vermeye devam edeceğini belirten Başkan Elif Köse ‘’Kadınlarımızın kış hazırlıkları yaparken ne kadar emek ve zaman harcadıkları dışarıdan anlaşılmayabilir, ancak 3 gün gerektiren bir işlemi yarım saatte tamamlayarak kendilerine, çocuklarına ve hayata daha çok zaman ayırabilmeleri bizim için mutluluk verici. Üstelik sağlıklı ve ekonomik bir üretimle kışı geçirecek olmaları tarımın sürdürülebilirliği açısından umut verici” ifadelerinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gürer: “Üç gün hastalığı besicinin kâbusu oluyor”Önceki Haber

Gürer: “Üç gün hastalığı besicinin kâbus...

Başkan Akay, “Biz, yüz bin pancar çiftçisinin geleceğinin peşindeyiz”Sonraki Haber

Başkan Akay, “Biz, yüz bin pancar çiftçi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar