Şekerbank

Gıda İşletmelerinde Ramazan Denetimi Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda İşletmelerinde Ramazan Denetimi Yapıldı

Giresun’da Ramazan ayı öncesi, tüketici sağlının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimlere hız verildi.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Özellikle fırın, pastane ve unlu mamuller üretimi yapan iş yerlerinin denetimlerine öncelik verilerek tüm gıda işletmelerinde denetimler artırılmaktadır. Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak için Giresun genelinde İl/İlçe Tarım ve Orman  Müdürlüklerimiz gıda kontrol görevlileri ile denetimlerimiz sürdürülmektedir. Yıl boyunca rutin olarak devam eden gıda denetimlerimiz, ramazan ayı dolayısıyla halkımızın daha sağlıklı ve güvenli gıda tüketmesini sağlamak amacıyla sıkılaştırılmıştır.

Denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolü yapılmaktadır. Ayrıca İşletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirilmektedir.

Halkımızın tükettiği her türlü gıda maddesinin güvenirliğini sağlamak için yaptığımız çalışmalar tüketimin artığı bu ayda daha fazla önem kazanıyor. Bu bilinçle tüm gıda kontrol görevlilerimiz fırın, pastane, unlu mamul üreten işletmeler, lokanta, market, bakkal gibi işletmelerde denetimlerini sürdürmektedir.

Denetimlerde hijyenin yanı sıra özellikle ramazan ayında tüketimi artan tatlı ürünlerinde kullanılan yağlar başta olmak üzere, kızartmalarda kullanılan yağlarının polarizitesi polarizasyon cihazı ile yerinde tespit edilerek gerekli işlemler yapılmaktadır. İlimiz genelinde yapılan denetimlerde kızarma yağlarla ilgili herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır.  

Soğuk zincirin korunması gereken ürünlerde işletmelerin soğuk zinciri koruyup korumadıkları sıcaklık ölçerle anında tespit edilmekte ve sonuçlara göre gerekli işlemler yapılmaktadır.  

Ayrıca ramazan paketi adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satışının yapıldığı işyerlerine yönelik denetimlerde paket içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ve etiket bilgileri kontrol edilmektedir.

Gıda hareketliliğinin arttığı ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları ALO GIDA 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır.

Ramazan ayı öncesinde olduğu gibi Ramazan ayı içinde de gıda denetimleri büyük bir hassasiyetle devam edecektir” açıklaması yapıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üreticilere Alternatif Gelir İçin Adaçayı Fidesi DağıtıldıÖnceki Haber

Üreticilere Alternatif Gelir İçin Adaçay...

Batman'da Gıda İşletmelerine Ramazan DenetimiSonraki Haber

Batman'da Gıda İşletmelerine Ramazan Den...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar