Şekerbank

Gıda Etiği Semineri Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gıda Etiği Semineri Gerçekleştirildi
Tofidass

Tarım ve Gıda Etiği Derneğinin (TARGET) her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği bahar ve güz seminerlerinden 2024 yılı Bahar Semineri, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ile işbirliğiyle ve İstanbul Sanayi Odası’nın katkılarıyla 3 Haziran 2024 tarihinde İstanbul Sanayi Odasının Odakule Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Üniversitelerden, gıda sektöründen, sivil toplum kuruluşlarından 100’ün üzerinde kişinin katıldığı seminer açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Yasemin Yalım tarafından gerçekleştirilen çerçeve sunuşuyla başladı. Seminerde; “Gıdaların Üretiminde Yeni Teknolojiler ve Etik”, “Yeni Gıdalar, Alternatif protein Kaynakları, Tüketici Tercihleri ve Etik” ve “İşbirlikçi Robotlar (Cobotlar) İnsan Yerine Alternatifte Etik Sınırlar” başlıklı oturumlar yapıldı.

Açılışta ilk konuşmayı yapan TÜGİS Başkanı Kaan Sidar; gıda üreticilerinin güvenilir, kolay ulaşılabilir, sürdürülebilir, adil ve sağlıklı ürünleri üretmek ve yüksek standartlara sahip olan bir tedarik zinciri vasıtasıyla tüketicinin beklentilerini karşılamak zorunda olduğunu belirterek, bunun yolunun etik bir anlayıştan geçtiğini vurguladı.

TARGET Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ; “Sorumlu Araştırma ve Yenilik” kavramı üzerinde durduğu açılış konuşmasını, “aydınlık ve adil bir geleceğin ancak teknoloji ile etiğin, yenilik ile erdemin buluşmasıyla olanaklı olduğunu” belirterek tamamladı.

Seminer süresince gıda sektöründe kullanılan yeni teknolojilerin, yeni gıdaların, tüketici tercihlerine yönelik ürün üretme ve belgelendirme süreçlerinin ilgili paydaşlarla etik boyutu ile tartışılmasının önemli bir ihtiyaç olduğu ve bu yönde çalışmaların artarak devam etmesi gerektiği ortaya kondu ve tartışıldı.

Seminer kapanışında TÜGİS ve TARGET Başkanları etik paydası çerçevesinde işbirliğini güçlendirerek sürdürme konusunda kararlılıklarını kuvvetle ifade ettiler.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Muhteşem üçlü kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirin ihracatı 1 milyar doları aştıÖnceki Haber

Muhteşem üçlü kuru üzüm, kuru kayısı ve...

Kurban Bayramı Arifesinde Antalya Ticaret Borsası’ndan Hayvancılık AnaliziSonraki Haber

Kurban Bayramı Arifesinde Antalya Ticare...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar