Şekerbank

Eskişehir'de yetiştiricilere damızlık koç dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskişehir'de yetiştiricilere damızlık koç dağıtıldı
Tofidass

Eskişehir'de, Koyun ve Keçilerde Verimliliğin Artırılması Projesi kapsamında 81 yetiştiriciye damızlık koç dağıtımı yapıldı.
Sivrihisar ilçesinde yapılan dağıtım programına Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Sivrihisar Kaymakamı Alparslan Kılıç, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine İnce Sever, yetiştiriciler ve ilçe halkı katıldı. Programda 81 yetiştiriciye 95 adet damızlık koç dağıtımı yapıldı.

Milletvekili Metin Nurullah Sazak konuşmasında; "Tarım Bakanlığımızın küçükbaş hayvanlarda verimliliği artırmak için yapmış olduğu desteğin hayırlı olmasını dileyerek, inşallah verimli döller alarak hayvancılığımızı artırırız ve üretiriz" dedi.

Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay konuşmasında; ''Kırsal alanlar için geliştirilecek politika önerileri halen birçok ülke için kalkınmanın önemli anahtarıdır. Biz ülke olarak şanslıyız. Ülkemiz zengin bir tarımsal alt yapıya sahip, gıda sanayi bakımından çok gelişmiş alt yapısı olan işletmelerimiz mevcut. Bizim için en önemli unsur kendi kendine yetebilen bir ülke olma durumumuzu sürekli hale getirebilmek, politikalarımızı bunun üzerinden tekrar gözden geçirebilmektir.

İlimiz 1.243.841 adet küçükbaş hayvan varlığımızla 81 il arasında 16. sırada yer almaktadır. Küçükbaş hayvancılık İlimizde meraya dayalı olarak yapılmakta olup, toplam 8000 işletmede küçükbaş hayvan yetiştirilmektedir. İlimiz koyun varlığının dörtte biri ise (378.124 adet) Sivrihisar İlçemizde bulunmaktadır.

Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan "Koyun ve keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında küçükbaş hayvancılık işletmelerine kan değişimi sağlanarak verimliliğin artırılması amacıyla yüksek vasıflı damızlık koç dağıtımı yapılmaktadır.

2020 yılında projenin Sivrihisar, İnönü, Günyüzü ve Mihalıççık, İlçelerinde uygulanması kararı alınmış olup, Genel bütçe ve yetiştirici katkısıyla alınan 95 adet damızlık koçun, Bugün burada çekilecek kura sonucunda, 18 adeti İnönü İlçesinde 18 yetiştiricimize, 20 adeti Günyüzü İlçesinde 11 yetiştiricimize,  25 adeti Mihalıççık İlçesinde 20 yetiştiricimize ve 32 adeti Sivrihisar İlçesinde 32 yetiştiricimize dağıtılacaktır.

2019 yılında ilimiz çiftçisine Bitkisel Üretim Desteği olarak 171 milyon TL, Hayvancılık Desteklemesi olarak 49,8 milyon TL ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı kapsamında 21,7 milyon TL olmak üzere, toplamda 242,5 milyon TL destekleme ödemesi yapılmıştır.

Proje kapsamında dağıtımı yapılan damızlık koçların yetiştiricilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 Vali Erol Ayyıldız yaptığı konuşmada, istihdamın ve milli gelirin artmasının tarım ve hayvancılığın gelişmesine bağlı olduğunu belirterek, “Bugün,  İnönü, Günyüzü Mihalıççık ve Sivrihisar ilçelerimizdeki 81 yetiştiricimize toplamda 95 adet damızlık koç dağıtımı yapmak üzere toplandık. Devletimizin koçbaşına yüzde 75 destek sağladığı bu projenin yetiştiricilerimiz için şimdiden hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum. İster gelişmiş, ister gelişmekte olan, isterse gelişmemiş olsun her ülkede istihdamın ve milli gelirin artması tarım ve hayvancılığın gelişmesine bağlıdır. Çünkü sektörlerin, zorunlu ihtiyaç malı üretmesi ve bu mallara ilişkin sürekli bir talep bulunması, sanayi ve hizmetler sektörüne girdi sağlaması ve sektör içinde istihdam yaratarak gerek sektörler gerekse bölgeler itibariyle dengeli kalkınma hedefine ulaşılabilmesi gibi nedenler tarım ve hayvancılığı bir ülke için vazgeçilmez kılmaktadır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçinin hem tarlası hem yüreği yanıyorÖnceki Haber

Çiftçinin hem tarlası hem yüreği yanıyor

Safranbolu Belediyesi, üretici pazarları kurmak için ödüllü Mezitli Belediyesi’ni ağırladıSonraki Haber

Safranbolu Belediyesi, üretici pazarları...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar