Eskişehir İl Tarım’dan Fransa’da Bal Projesi Toplantısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eskişehir İl Tarım’dan Fransa’da Bal Projesi Toplantısı
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yürüttüğü bestHONEY projesinin 5. uluslararası toplantısı Fransa’da gerçekleştirildi. Toplantıda bal üretiminde hijyen ve kalite standartları ele alındı.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen bestHONEY projesinin beşinci uluslararası toplantısı, 08-10 Nisan 2026 tarihleri arasında Compiègne kentinde gerçekleştirildi.

Fransa, İtalya ve İspanya’nın proje ortağı olduğu program kapsamında düzenlenen toplantı, Compiègne Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Açılışta konuşan yetkililer, Erasmus+ projelerinin kurumsal iş birliği ve bilgi paylaşımı açısından önemine dikkat çekti.

Toplantıya katılan Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Çil, uluslararası mesleki iş birliklerinin tarım sektörüne katkı sağladığını belirtti. Proje Koordinatörü Dr. Hatice Olcay ise yürütülen faaliyetler, gelecek planlamaları ve bütçe kullanımı hakkında bilgi verdi.

Program kapsamında düzenlenen teknik gezilerde, Vieux-Moulin Köyü ve Menevillers kırsalında bulunan arıcılık işletmeleri ziyaret edildi. Bu ziyaretlerde modern arıcılık uygulamaları ve bal üretim süreçleri yerinde incelendi.

Toplantı süresince Eskişehir heyeti tarafından bal üretiminde hijyen gereklilikleri, gıda güvenliği, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliği ve etiketleme kuralları gibi konularda sunumlar gerçekleştirildi.

Program, katılımcılara sertifika takdimi ile sona erdi.

 

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çankırı’da IFAD Heyeti Kırsal Kalkınma Projelerini İncelediÖnceki Haber

Çankırı’da IFAD Heyeti Kırsal Kalkınma P...

Rusya’nın bitkisel yağ ihracatının %82’sini Türkiye aldıSonraki Haber

Rusya’nın bitkisel yağ ihracatının %82’s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar