Şekerbank

Düzce’de Süt Haftası Etkinlikleri Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Düzce’de Süt Haftası Etkinlikleri Yapıldı
Tofidass

Birleşmiş Milletler “Uluslararası Sütçülük Federasyonu” 1956 yılında 21 Mayısı "Dünya Süt Günü"  olarak ilan etmesi ile birlikte tüm üye ülkelerde kutlanmasını kararlaştırmıştır. Bu doğrultuda; 1991 yılından beri ülkemizde de “21-27 Mayıs Süt Haftası” olarak kutlanmaktadır.

Süt Haftasının temel amacı; süt ve süt mamullerinin her yaştaki insan beslenmesindeki önemini topluma anlatmak ve bu ürünlerin tüketimini arttırarak daha sağlıklı bir toplum oluşturma şeklinde özetlenebilir.

Süt ve süt mamulleri; özellikle protein, yağ, mineral ve vitamin (başta kalsiyum ve fosfor elementleri ile B2 ve B12 vitaminleri) gibi beslenmede çok önemli olan besin öğelerini bünyesinde bulundurması nedeni ile özellikle 7-13 yaş arası öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişiminde çok önemli etki ve fonksiyonları vardır.

Bu nedenle; ilkokul öğrencileri için “okul sütü programı” devam etmekte olup, İl genelindeki 162 anaokulu ve ilkokuldaki yaklaşık 23 bin öğrenciye; 08 Haziran 2018 tarihinde sona erecek eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar yaklaşık olarak 968 bin kutu sade yağlı 200 ml okul sütü dağıtılmaktadır.

Süt haftası kapsamında; il/ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde; belirlenen ilkokul öğrencilerine yönelik “süt ve süt mamullerinin özellikle öğrencilerin beslenmesindeki önemi” konularında bilgilendirmeler yapılmaktadır. Bu doğrultuda;

İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince; Düzce Merkez ve 7 İlçede; asılan afişler ve ilköğretim okullarında yapılan sunum ve izlettirilen filmler ile geleceğin büyükleri öğrenciler bilgilendiriliyor.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu bu yıl da; Düzce Merkez ve ilçelerdeki 10 okulda yaklaşık 650 öğrenci ile 50 öğretmene bilgilendirme yapıldığını ve öğrencilere okul sütü dağıtıldığını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çandır: Tarım Hak Ettiği Yere GelmeliÖnceki Haber

Çandır: Tarım Hak Ettiği Yere Gelmeli

Denizli'de 5.Lider Çocuk Tarım Kampı BaşladıSonraki Haber

Denizli'de 5.Lider Çocuk Tarım Kampı Baş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar