Şekerbank

Dünyanın satın almacısı “Yeşil Ticaret” için geliyor!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyanın satın almacısı “Yeşil Ticaret” için geliyor!

Ortalama 40 milyar dolarlık büyüklüğe sahip dünya süs bitkileri ticaretinden daha fazla pay almaya odaklanan üreticiler, The Flower And Plant Show ile ihracatta yeni başarı hikâyeleri yazmaya hazırlanıyor. Tarsus Türkiye Fuarcılık, son üç yıldır düzenlediği tüm organizasyonlarda başarıyla uyguladığı Overseas Buyer isimli uluslararası satın almacı programını, Avrasya’nın en büyük bitki ve peyzaj fuarı The Flower and Plant Show için de tekrarlıyor. “Program sayesinde, Türk süs bitkileri sektörünü dünyanın farklı coğrafyalarından alternatif ticaret kanallarıyla buluşturacağız” diyen Tarsus Türkiye Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, 16-18 Şubat 2023 tarihlerinde 12.’sini gerçekleştirecekleri The Flower And Plant Show’a, yurt içi ve yurt dışından 15 bin doğrudan satın almacı beklediklerinin bilgisini verdi.

Türkiye Süs Bitkileri Sektörü, Şubat ayında gerçekleşecek buluşmayı bekliyor. Aralarında belediyeler, kamu kurumları, inşaat ve peyzaj proje firmaları, turistik tesisler, yapı marketler, şehir planlamacıları ve mimarların da olduğu yurt içi ve yurt dışından binlerce alıcıyı ağırlayacak olan The Flower and Plant Show, Türk süs bitkileri sektörünü dünyaya açacak.

Aytemur; “Süs bitkileri ve peyzaj sektörünün global satın almacıları, Türkiye ile ticareti fırsat olarak görüyor”

Türkiye’nin, dünya süs bitkileri ihracatçıları liginde üst sıralara çıkmayı hedeflediğini söyleyen Tarsus Türkiye Genel Müdürü Zekeriya Aytemur; “Alanında ülkemizin ilk ve tek uluslararası ölçekli fuarı olan, Avrasya’nın en büyük süs bitkileri ve peyzaj buluşması The Flower and Plant Show, sektörel ihracat açısından önemli bir fırsat. Son fuarda 50 ülkeden 15 bine yakın satın almacı ağırladık. 2019’da ilk kez pilot uygulamasını yaptığımız ve başarılı sonuçlar aldığımız Overseas Buyer programını tekrar ediyoruz. Bu program sayesinde başta Avrupa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Afrika ve Orta Doğu gibi farklı coğrafyalardan binlerce alıcı, Türk üreticilerle The Flower And Plant Show’da bir araya gelecek. Ana hedefimiz, süs bitkileri sektörümüzü, dünya ihracat liginde ilk 10’a sokmak” dedi.

Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde 12.’si gerçekleştirilecek fuarda; iç ve dış mekan süs bitkilerinden çiçek ve çiçekçilik malzemelerine, fide ve tohumlardan dikey bahçe uygulamalarına, egzotik ağaçlardan milli bitkilere, sulama ekipmanlarından peyzaj uygulamalarına ve bahçe aksesuarlarına kadar yüzlerce yeni ürün, malzeme, ekipman ve teknolojiler bir arada sergilenecek.

Detaylı Bilgi İçin; www.flowershow.com.tr

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Acıpayam Belediyesi Zirai İlaç Atıklarını TopluyorÖnceki Haber

Acıpayam Belediyesi Zirai İlaç Atıkların...

Ürünlü’de biberin binbir çeşit lezzeti yarıştıSonraki Haber

Ürünlü’de biberin binbir çeşit lezzeti y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar