Şekerbank

Dünyanın hayvan besleme uzmanından Türkiye’nin dört bir yanındaki çiftliklere kesintisiz destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünyanın hayvan besleme uzmanından Türkiye’nin dört bir yanındaki çiftliklere kesintisiz destek

Hızla artan dünya nüfusunun hayvansal besin ihtiyacını güvenilir ve sürdürülebilir bir şekilde karşılamak günümüzün en önemli gündem maddelerinden biri. Ancak bunu sağlayacak çiftlikler artan maliyetler, ham madde kalitesinde meydana gelen düşüş ve hayvan sağlığını etkileyen problemlerin de etkisiyle ciddi sıkıntılar yaşıyor. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Öğüt Köse, çiftliklerin hayatlarını kolaylaştırabilmek için attıkları adımlardan bahsetti.

Ülkemizde 1984 yılından bu yana her yıl 14 Mayıs tarihi Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanıyor. Çiftçiler için yapılan her yatırımın çok değerli olduğunu bir kez daha hatırlama imkânı sunan bugünde, çiftliklerin güvenilir çözüm ortağı olabilmek için çalıştıklarını vurgulayan dünyanın hayvan besleme uzmanı Trouw Nutrition; global ağı, güçlü Ar-Ge yapısı ve kaliteli ürün gruplarının yanı sıra çözüm odaklı hizmet ve servisleriyle de ön plana çıkıyor.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü Öğüt Köse, “Tarım ve hayvancılık alanında alın teri döken çiftçilerimizin, yalnızca sofralarımıza sağlıklı gıdanın girmesinde değil, çocuklarımızın büyüyebilmesinde, sağlıklı bir neslin yetişebilmesinde ve ülkemizin kalkınmasında da sonsuz emeği bulunuyor. Bu anlamda tarım ve hayvancılık sektöründe çalışan tüm çiftçilerimizin bu özel gününü kutluyor, onların güvenilir çözüm ortağı olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizin bir kez daha sözünü veriyoruz. Ürünlerimizle Hollanda’nın tarımda ve çiftçilikte verimlilik şampiyonu olmasına destek olmuş global bir firma olarak Türk hayvancılık sektörünün gelişimine olan katkılarımızı artan bir ivmeyle sürdüreceğiz.” dedi

“Çiftliklerin problemlerini çözmek ve ihtiyaçlarına destek olabilmek adına çalışıyoruz”

Hayvan yetiştiricilerinin karşılaştıkları problemleri çözmek adına, teknik ekiplerinin uzmanlığından ve satış çalışanlarının yetkinliğinden yoğun olarak faydalandıklarını söyleyen Öğüt Köse sözlerine şöyle devam etti:“Trouw Nutrition Türkiye olarak, hayata geçirdiğimiz kalite odaklı ürünlerimizi bayilerimiz aracılığıyla doğrudan çiftliklere ulaştırarak hem hayvanlarda oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesine hem de çiftliklerin kazançlarını artırmalarına yardımcı oluyoruz. Türkiye genelindeki 145 bayimiz ile yetiştiricilerin sahadaki problemlerini birebir çözmek ve ihtiyaçlarına destek olabilmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda hayvan yetiştiricilerine her daim teknik destek hizmeti veriyor; çiftliklerin kullandığı ham maddelerin kalitesini daha iyi takip edebilmeleri için Ankara’da bulunan laboratuvarımızdan da faydalanıyor; çiftliklere ham madde analizi ve toksin analizi desteği sunuyoruz.”

“NutriOpt ile hızlı yem ve ham madde analizi sağlıyoruz”

Çiftliklerin çözüm ortağı olma misyonu çerçevesinde Ar-Ge ve inovasyona büyük önem verdiklerini belirten Köse,“Uzun yıllar süren araştırmalarımız ve yoğun Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda sektöre gerçek zamanlı analiz, modelleme ve hesaplama becerileri ile teknik destek sağlayan modüler hassas besleme sistemi NutriOpt’u Türk hayvancılık sektörünün hizmetine sunmayı başardık. NutriOpt ile farklı hayvan türlerine yönelik yem ve ham maddelerin laboratuvara gerek kalmadan besin içeriklerinin yerinde ve hızla analiz edilmesini sağlıyoruz. Bu sayede hayvanlarda yanlış besleme nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarını ve kayıpları önlemeye katkıda bulunuyoruz. MyNutriOpt portalımız ise seçilen NutriOpt hizmetlerine hızla erişilmesini sağlıyor. Çiftçiler, “NutriOpt Yerinde Danışman”ı kullanarak yem ve ham madde örneklerini istedikleri zaman, istedikleri yerde tarayabiliyor ve sonuçları saniyeler içinde alabiliyor. NutriOpt ağının bir parçası olmak, günlük karar verme sürecinde sezgilerin ötesinde destek sunuyor.” dedi.

“Sağlıklı, güvenli ve verimliliği yüksek çiftliklerin oluşmasına destek veriyoruz”

Hayvancılık sektörünün en büyük gücünün doğru hayvan besleme yöntemlerini kullanmak olduğunu ifade eden Köse; “Küçükbaş, büyükbaş ve kanatlı kategorilerindeki hayvanların ortalama verimliliğini artırmaya katkı sağlama hedefimizle inovatif bir çözüm olarak hayata geçirdiğimiz LifeStart konsepti ile çiftlik ve kümes hayvanlarının erken dönem beslenme ve üretim performansı kalitesini bilimsel yöntemlerle geliştirerek genetik potansiyellerini en üst düzeye çıkarıyoruz. Sürdürülebilir hayvancılık odaklı geliştirdiğimiz LifeStart konsepti içerisinde yer alan buzağı, koyun, keçi mamaları ve buzağı yemleri çiftlik hayvanlarından yüksek verim ve perfomans sağlanmasında etkin rol oynuyor. Tüm bunların yanı sıra daha verimli çiftlikler geliştirmeyi hedefleyen geniş ölçekli iyileştirme programımız Maxcare Güvenli Çiftlik Programımız kapsamında da çiftliklerin yanında oluyor; düzenli ziyaretlerimizle tüm çiftlik sistemini kontrol ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımız doğrultusunda hazırladığımız işletme kontrol programıyla sağlıklı, güvenli ve verimliliği yüksek çiftliklerin oluşmasına destek veriyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DİMES Effie Ödüllerinde Adını 2 Altın Ödüle YazdırdıÖnceki Haber

DİMES Effie Ödüllerinde Adını 2 Altı...

Bolu’da 262 Projeye 11,5 Milyon DestekSonraki Haber

Bolu’da 262 Projeye 11,5 Milyon Destek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar