Şekerbank

Dünya Veteriner Hekimleri Gününde Veteriner Hekimler Kars’ta buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Dünya Veteriner Hekimleri Gününde Veteriner Hekimler Kars’ta buluştu
Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası üyeleri Dünya Veteriner Hekimleri günü münasebetiyle kahvaltı programında buluştu.

Dünya Veteriner Hekimler Birliği tarafından her yıl Nisan ayının son cumartesi günü olarak belirlenen Dünya Veteriner Hekimler Günü amacıyla Kars'ta bir mekanda gerçekleşen kahvaltı programına Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Veteriner Hekim Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Tarım ve Orman İl Müdürü Veteriner Hekim İbrahim Altıntaş ile veteriner hekimlik mesleğini bölgede kamuda, akademide ve serbest sahada gerçekleştiren çok sayıda veteriner hekim katıldı.

Kars, Ardahan, Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ödül programın açılışında yaptığı konuşmada "Dünya Veteriner Hekimleri Birliği (WVA) tarafından 2000 yılından beri Nisan ayının son cumartesi günü olarak ilan edilen "Dünya Veteriner Hekimler Günü" her yıl belirlenen farklı bir tema ile kutlanmaktadır.2023 yılının teması ‘’Veteriner Hekimliğinde Çeşitliliği, Eşitliği Ve Kapsayıcılığı Teşvik Ederek Veteriner Hekimlerin Refahını Arttırmak. Adalet Ve Eşitliği Savunacak, Farklılıkların Olduğu Bir Dünyada Eşitlik!” dir.

Belirlenen tema ile Veteriner Hekimlerin sorumluluk alanlardaki tüm çalışmalarına kamuoyunun dikkatinin çekilmesi amaçlanmaktadır. Altı kıtada sayıları 1.7 milyonu bulan Veteriner Hekim tarafından 23’ncü kez kutlanacak olan Dünya Veteriner Hekimler Günü, Veteriner Hekimler için onur, gurur ve mutluluk kaynağı olmakla birlikte, meslektaşlarımızın mesleklerini icra ederken yaşadıkları zorlukları, özlük hak kayıplarını kamuoyuna ifade etmeleri için de bir fırsat yaratmaktadır.

Ancak, ülkemizde 6 Şubat’ta yaşanan deprem afeti sonucu kaybettiğimiz vatandaşlarımız, meslektaşlarımız ve öğrencilerimiz nedeni ile bu yıl Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlama değil bir dayanışma ve anma etkinliği olarak planlanmıştır. Bu vesile ile kayıplarımızı tekrar saygı ve rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Yine mezbahada tüketime uygun olmayan gıdanın imhasını istediği için geçtiğimiz yıl 25 Nisan 2022 tarihinde görevi başında şehit edilen meslektaşımız Veteriner Hekim Volkan Lale’nin acısını hala derinden hissediyor ve saygıyla anıyoruz. Çalışmaları ile toplum sağlığı açısından stratejik konumu ve vazgeçilmezliği her dönemde ortaya çıkan veteriner hekimlik ülkemizde de hakettiği statüye ulaşmalı, fiili Hizmet (yıpranma payı), Sağlıkta Şiddet, Özlük hakları, Uzmanlık Eğitimi, Kamuda istihdam ve serbest veteriner hekimlik uygulamalarındaki mağduriyetlerini ortadan kaldıracak yasal ve yapısal düzenlemeler en kısa sürede gerçekleştirilmelidir. Sağlıklı hayvan, sağlıklı insan ve çevre sağlığı ve biyogüvenlik konularında çok önemli çalışmalara imza atan başta Kars, Ardahan ve Iğdır Bölgesinde çalışan veteriner hekim meslektaşlarımız olmak üzere tüm meslektaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, Dünya Veteriner Hekimler Günü’nü kutluyoruz.” diye sözlerini noktaladı. 

Başkan Ercan Odül'ün konuşmasının ardından söz alan Tarım, Orman, Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç veteriner hekimlerin üretenin yanında olduklarına dikkat çekerek, veterinerlik mesleğinin önemine değindi. Veteriner hekimlerin başta halk sağlığı olmak üzere bitki, hayvan ve çevre sağlığı bakımından da önemli hizmetler verdiğini belirten Prof. Dr. Yunus Kılıç kökeni milattan önce 2000 yıllarına dayanan veteriner hekimlik mesleğinin dar zamanlarda hatırlanan, geniş zamanlarda unutulan bir meslek olduğunu söyledi. Konuşmasında veteriner hekimliğin; beşeri hekimliğin gelişmesinin yolunu açan, zor şartlarda çalışan, az kazanan, çok çalışan ve çok fedakârlik yapmayı gerektiren bir meslek olduğunu da dile getirdi.

Bölgede faaliyet gösteren veteriner hekimlerin yoğun katılım gösterdiği gözlenen program konuşmaların ardından kahvaltı ikramı sonrası dilek ve temennilerin alınması ile son buldu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ASA, “Gücümüzü üreticiden alıyoruz”Önceki Haber

ASA, “Gücümüzü üreticiden alıyoruz”

İstanbullular, Kadıköy’de Atalık Tohumla BuluştuSonraki Haber

İstanbullular, Kadıköy’de Atalık Tohumla...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar