Şekerbank

Denizli’de Sahipli Kedi ve Köpekler Kimliklendiriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli’de Sahipli Kedi ve Köpekler Kimliklendiriliyor

Resmi Gazetede yayınlanan "Kedi, Köpek ve Gelinciklerin Kimliklendirilmesi ve Kayıt Altına Alınmasına Dair Yönetmelik” ile ev hayvanı sahiplerinin, kedi, köpek ve gelinciklerine kimlik çıkartarak; doğum, ölüm, kayıp ve sahip değişikliğiyle ilgili bilgileri İl ve İlçe Müdürlüklerimize süresi içinde bildirmesi zorunlu hale getirildi.

Yönetmelik gereği ev hayvanı sahibi kişiler, kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesini sağlamak, doğum, ölüm, kayıp, sahip değişikliğiyle ilgili bilgileri Bakanlığın il veya ilçe müdürlüğüne bildirmekle yükümlü tutuldu.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) arasında kedi, köpek ve gelinciklerin hareketlerinin takibi ve hayvan hastalıkları ile daha etkin mücadele etmek amacıyla ev hayvanlarının kimliklendirilerek, elektronik ortamda kayıt altına alınması için protokol imzalanmıştı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Tüm köpek sahiplerinin 1 Ocak 2021, tüm kedi ve gelincik sahiplerinin ise 1 Ocak 2022'den itibaren en geç bir yıl içinde İl veya İlçe Müdürlüklerimize başvurarak her yaştaki kedi, köpek ve gelinciklerinin kimliklendirme ve kayıt işlemlerini yaptırabileceği hükmü getirilmişti.

Ancak 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda yapılan değişiklikle 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (k) bendinde "Kedi ve köpek sahipleri, hayvanlarını dijital kimliklendirme yöntemleriyle kayıt altına aldırmakla yükümlüdürler. Dijital kimliklendirme yöntemlerine ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenir." hükmü ile Geçici madde 4 te "Kedi ve köpek sahipleri, hayvanlarını en geç 31/12/2022 tarihine kadar dijital kimliklendirme yöntemleriyle kayıt altına aldırmak zorundadır." hükmüne yer verilmiştir.

Kedi ve köpek sahiplerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize başvurması halinde her yaştaki sahipli kedi ve köpeklerin Ev Hayvanı Kayıt Sistemi’ne (PETVET) kayıt işlemleri yapılabilecektir” denildi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ceviz yetiştirmeye başlayanlar için 5 püf noktaÖnceki Haber

Ceviz yetiştirmeye başlayanlar için 5 pü...

Çiftçilere Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı Eğitimi VerildiSonraki Haber

Çiftçilere Tarımda Tasarruflu Su Kullanı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar