Şekerbank

Denizli'de Dünya Süt Günü Etkinliklerle Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Denizli'de Dünya Süt Günü Etkinliklerle Kutlandı
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından alınan karar ile sütün önemini vurgulamak ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla 1 Haziran günü, tüm Dünyada “Dünya Süt Günü” olarak kutlanmaktadır.

Dünya Süt Gününde sütün beslenme ve insan sağlığı için önemini vurgulamak için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da her yıl çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Dünya Süt Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl İl Müdürü Şakir ÇINAR, Acıpayam Tarım Kredi Süt Ürünleri A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Oğul, İl Sağlık Müdürü Berna ÖZTÜRK ile Başhekim Mehmet ERKALELİ’ nin katılımıyla Denizli Devlet Hastanesi önünde, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali DEĞİRMENCİ’ nin katılımıyla Çınar Meydanında, Vali Yardımcısı Abdullah ETİL ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kadriye ÖZER BİCİ’ nin katılımıyla Denizli Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde UHT Süt ikramı yapılarak çocuklarımıza balon dağıtımı gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir ÇINAR konuşmasında, “Her yıl ülkemizde 1 Haziranda süt günü olarak kutlanmakta, bizde bugün Denizli’de 3 farklı noktada Dünya Süt Gününü kutlamaktayız. Sabah Denizli Devlet hastanesinde çocuklarımız ile bir araya geldik. Çocuklarımıza sütün önemini ve sütün sağlıktaki katkısını anlattık. Daha sonra Çınar meydanında süt dağıtımı yaparak farkındalık oluşturmak amacıyla halkımızla bir araya geldik. Bundan sonra da yine Huzur evinde büyüklerimiz ile bugünü kutlamayı amaçlıyoruz.

Denizli çiğ süt ve süt ürünleri üretimi anlamında önemli bir yere sahip. Ülkemizde üretilen yaklaşık 23 milyon ton sütün 500 bin tonunu Denizli’de üretmekteyiz. Denizli’de ürettiğimiz çiğ sütün neredeyse tamamını hijyenik şartlarda soğutulmuş çiğ süt olarak sanayiye arz edilmekte. İlimizde kaliteli çiğ süt ürettiğimiz gibi, üretilen çiğ sütü katma değeri yüksek süt ürünlerine dönüştürerek pazara sunmaktayız. Dünya süt gününün herkese hayırlı olmasını daha sağlıklı günler getirmesini diliyor üreticilerimize saygı ve hürmetlerimizi iletiyoruz” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TÜGİS Dünya Gıda Güvenliği Günü’nde Tüketici Sağlığına Dikkat ÇektiÖnceki Haber

TÜGİS Dünya Gıda Güvenliği Günü’nde Tüke...

Bakan Yumaklı: "Üretimin Ve Üreticinin Yüzyılı Başlıyor"Sonraki Haber

Bakan Yumaklı: "Üretimin Ve Üreticinin Y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar