Şekerbank

Damızlık, Besilik Ve Kesimlik İthalatında Kontrol Belgesi Şartı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Damızlık, Besilik Ve Kesimlik İthalatında Kontrol Belgesi Şartı
Tofidass

Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığından: büyükbaş, küçükbaş, damızlık kanatlı hayvanlar, tek tırnaklı hayvanlar, arı ve diğer hayvanlar ile üreme ürünleri ithalatı için kontrol belgesi düzenlenmesi hakkında tebliğ Resmi Gazete!de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yayınlanan tebliğde Kurbanlık amacıyla ve Bakanlık projeleri kapsamında yapılacak ithalatları kapsayacağı ifade edildi.

Damızlık, besilik ve kesimlik amacıyla ithal edilecek sığır cinsi hayvanları, Yumurta ve et üretiminde kullanılacak civcivlerin üretiminde kullanılmak üzere ithal edilecek kanatlı hayvanları, Tanımlanmamış diğer damızlık hayvanları, Damızlık, besilik ve kesimlik amacıyla ithal edilecek koyun-keçi türü hayvanları, İthal edilecek at, eşek gibi hayvanları ve Hayvanların üremesinde kullanılan kuluçkalık yumurta, sperma, ovum ve embriyoyu ithalatı için gerekli olan kontrol belgesinin onaylanmasına ilişkin hususlar belirlendi.

Kontrol belgesi için gereken belgeler

a) Başvuru dilekçesi.

b) Kontrol belgesi (Daktilo veya bilgisayarda usulüne uygun doldurulmuş, ithalatçı kişi/firma imza yetkilisi/yetkilileri tarafından ad/adları ve soyadı/soyadları yazılmış, imzalanmış ve kaşelenmiş, silintisiz, kazıntısız olur).

c) Proforma fatura/fatura ve Türkçe tercümesi (Faturalarda, numara, tarih, hayvanın cinsi, türü ve üreme ürünlerinin orijin bölgesi/ülkesi yazılı olur).

ç) Bu Tebliğ kapsamında ithal edilecek hayvanlar ile üreme ürünleri için, getiriliş amacına göre içeriği ve örneği Bakanlıkça belirlenen taahhütname.

d) Miktarı her yıl Bakanlıkça belirlenen döner sermaye ücretinin ödendiğine ilişkin belge.

e) İthal edilecek hayvan ve üreme ürünlerinin türü ve getiriliş amacına göre Bakanlıkça istenen diğer bilgi ve belgeler.

(2) Kontrol belgesi, Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylanır.

(3) Kontrol belgesi, e-belge olarak da düzenlenebilir ve elektronik imza ile onaylanabilir.

BAKANLIK VE KURUMLARI İTHALAT KRİTERİNİ KENDİ BELİRLEYECEK

Diğer Hükümler kısmında ise Kurbanlık amacıyla ve Bakanlık projeleri kapsamında yapılacak ithalatlar ile diğer hayvan ve üreme ürünlerine ilişkin hususlar Bakanlıkça belirlenir.

Bakanlık projeleri kapsamında, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü veya Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak ithalatlarda, ithal edilecek hayvanlara ilişkin teknik kriterler, ithalatı yapan kurum tarafından da belirlenebilir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Özelleştirilen fabrikadaki 90 bin ton şeker nerede?Önceki Haber

Özelleştirilen fabrikadaki 90 bin ton şe...

Mutki'de boa yılanı görüntülendiSonraki Haber

Mutki'de boa yılanı görüntülendi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar