Şekerbank

Çiftçilerimize Tarım Sigortası Uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çiftçilerimize Tarım Sigortası Uyarısı
Tofidass

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM, çiftçileri ürettikleri tarım ürünlerine sigorta yaptırmaları konusunda uyardı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Müdürü İbrahim SAĞLAM:

”Son yıllarda yaşanan küresel İklim değişikliğinin etkisiyle bitkisel ve hayvansal üretimlerimiz; don, dolu, fırtına, hortum yangın, heyelan, deprem sel ve su baskını gibi meteorolojik olaylardan olumsuz etkilenmekte olup, İlimiz içinde önemli oranda yetiştiriciliği yapılan tarım ürünleri bu açıdan risk altındadır.

Bu nedenle çiftçilerimizin, yukarıda sayılan herhangi bir iklimsel olumsuzluk durumunda mağduriyet yaşamamaları için Tarım Sigortasını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. Tarım Sigortası yaptırmayan üreticilerimiz, TARSİM kapsamında olan riskler meydana geldiğinde 2090 sayılı ‘Tabii Afetlerden Zarar Gören Çiftçilere Yapılacak Devlet Yardımları’ndan istifade edemeyecektir.

Bu bağlamda değerli üreticilerimizin, Tarım ve Orman Bakanlığımız nezdindeki Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) 31 Aralık tarihine kadar mutlaka kayıt yaptırmaları ya da mevcut kayıtlarını güncellemeleri gerekmektedir. Sonrasında ise poliçe süresini kaçırmamak için, bitkisel ürünlerde değişiklik gösteren ilk ve son poliçe kabul tarihlerini TARSİM Mobil uygulaması ve tarsim.gov.tr üzerinden takip ederek, yetkili sigorta şirketlerinin acenteleri aracılığıyla tarım sigortası başvurusunda bulunabilirler.

2023 yılında Tarım Sigortası yaptırmak için son başvuru tarihleri; Buğday için 21 Nisan 2023, Fındık için 28 Şubat 2023, Ayçiçeği ve Mısır için 10 Haziran 2023, Çeltik için 30 Haziran 2023, Kenevir için 1 Haziran 2023 ve Tütün için ise 30 Haziran 2023 olarak belirlenmiş olup; çiftçilerimizin son güne kadar beklemeden derhal başvurularını yapmalarının kendi lehlerine olacağını hatırlatmak isterim. Sözlerimi bitirirken bol bereketli, afetsiz bir üretim sezonu diliyorum.” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçinin Enflasyonu Rekor KırdıÖnceki Haber

Çiftçinin Enflasyonu Rekor Kırdı

Biyolojik çeşitlilik iklimimiz, şifamız, gıdamız ve mirasımızdırSonraki Haber

Biyolojik çeşitlilik iklimimiz, şifamız,...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar