Şekerbank

Büyükşehir’den Kırsal Bölgelerde Akıllı Tarım Uygulaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehir’den Kırsal Bölgelerde Akıllı Tarım Uygulaması
Antalya Büyükşehir Belediyesi, örtü altı seracılık ve meyve bahçelerine akıllı tarım uygulamalarının bir parçası olan Dijital Tarımsal Takip Amaçlı Kablosuz Uzaktan İzleme Sitemi kuracak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, örtü altı seracılık ve meyve bahçelerine akıllı tarım uygulamalarının bir parçası olan Dijital Tarımsal Takip Amaçlı Kablosuz Uzaktan İzleme Sitemi kuracak. Pilot bölge olarak seçilen Elmalı ilçesi Çukurelma Mahallesi’nde projenin uygulanacağı seralar ve meyve bahçeleri belirlendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yerelden kalkınma vizyonu ile çiftçilere ve üreticilere desteklerini sürdürüyor.

Antalya’da tarımsal üretimi geliştirmek, yeni teknolojileri kırsal bölgelerdeki çiftçilerle tanıştırıp, üretimi artırmak amacıyla yeni projeler geliştiren Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgeleri akıllı tarım uygulamaları ile tanıştırmak için düğmeye bastı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Elmalı’da örtü altı seracılık ve meyve bahçelerine akıllı tarım uygulamalarının bir parçası olan Dijital Tarımsal Takip Amaçlı Kablosuz Uzaktan İzleme Sistemi kuracak. Büyükşehir ekipleri, pilot bölge olarak seçilen Elmalı ilçesi Çukurelma Mahallesi’nde etüt çalışması yaparak, meteoroloji istasyon yeri ile projenin uygulanacağı seralar ve meyve bahçeleri belirlendi.

GİRDİ MALİYETLERİ AZALACAK

Elmalı’daki çalışmalara katılan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel proje hakkında şu bilgileri verdi: “Başkanımız Muhittin Böcek’in talimatlarıyla Çukurelma Mahallemizde ilk defa denenecek olan Akıllı Tarım Yöntemi ve Dijital Tarımsal İzleme Metodunun saha ve etüt çalışmalarına başladık. Çiftçimize teknoloji ile iç içe bir üretim modeli sunmayı istiyoruz. Bu modelle birlikte üreticimizin daha az gübre, ilaç ve su kullanarak, girdi maliyetlerini minimum düzeye çekmesini, maksimum verim almalarını planlıyoruz. Bu amaçla gönüllü olan kooperatifimize de teşekkür ediyoruz.”

KOOPERATİFTEN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Elmalı Çukurelma Mahallesi Kooperatif Başkanı Zafer Karaca da projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz sulama ve gübrele işlemlerini rastgele yapıyoruz. Bu projeyle daha bilinçli bir gübreleme ve sulama yapacağız. Doğru zamanda gübreleme ve sulama yaptığımız zaman hem bitkilerimizin hem de toprağımızın kalitesinin artacağını düşünüyoruz. Üretim kapasitemizin iki kat artacağına inanıyoruz. Destekleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ederim” dedi.

TOPRAK AN BE AN İZLENECEK

Büyükşehir Belediyesi çiftçilere büyük maliyetler ortaya çıkaran Dijital Tarım Teknolojilerini kırsal bölgelerde ücretsiz olarak sunacak. Tarımsal üretim alanlarından en yüksek verimi almak, insan sağlığına ve çevreye duyarlı üretim yapabilmek, aşırı su ve gübre tüketimini önleyerek sürdürülebilir tarımı korumak adına sera ve meyve bahçelerine kurulacak sistemle toprak an be an izlenecek.

TARIMSAL TAKİPLE ÜRETİM ARTACAK

Dijital Tarımsal Takip Sistemi ile birlikte daha akıllı ve bilinçli ısı ve nem kontrolü ile bölgelerin toprak özelliklerine göre daha verimli gübreleme ve sulama yapılabilecek. Mahallelerde görevlendirilecek uzmanlar ile akıllı dijital takip yapılarak çiftçilerin tarla ve seralarından en verimli şekilde faydalanması sağlanacak. Proje tam olarak devreye girdiğinde çiftçiler daha az gübre ve su kullanarak daha çok üretim yaparken, toprak ve çevre de korunacak.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşgalden Kurtarılan Karabağ’da Türkiye’nin Öncülüğünde Tarım Faaliyetlerine BaşlandıÖnceki Haber

İşgalden Kurtarılan Karabağ’da Türkiye’n...

Atıl Durumdaki 1,5 Milyon Metrekare Arazi Üretime KazandırıldıSonraki Haber

Atıl Durumdaki 1,5 Milyon Metrekare Araz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar