Şekerbank

Büyükşehirden hayvan üreticilerine önemli destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükşehirden hayvan üreticilerine önemli destek
Tofidass

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya bir desteğini de ‘Büyükbaş Hayvanların Dış Parazitler Yönünden Korunması Projesi’ ile verecek. Projenin ilk tanıtım toplantısı Demirci ilçesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu ve İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk’ün katılımı ile gerçekleştirildi. Üreticilere destekte bulunulacak olan preparatlar konusunda da üreticiler bilgilendirildi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya yönelik desteğini arttırarak sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, Manisa il Tarım ve Orman Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek olan ‘Büyükbaş Hayvanların Dış Parazitler Yönünden Korunması Projesi’nin tanıtım toplantısı Demirci ilçesinde gerçekleştirildi. Dış parazit kaynaklı hayvan hastalıklarıyla etkin mücadelenin hedeflendiği proje kapsamında 10 bin işletmede 58 bin büyükbaş hayvanda uygulama yapılacak. Aynı zamanda üreticilere destekte bulunacak olan preparatlar konusunda da bilgilendirme yapıldı. Demirci ilçesi Kılavuzlar Mahallesi’nde yapılan bilgilendirme toplantısına Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ali Gök, Demirci İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt, Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli Veteriner Hekimler ile yetiştiriciler katıldı.
“Proje önemli katkılar sunacak”
Projenin tanıtım toplantısının açılış konuşmasını ilk olarak Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya gerçekleştirdi. Yapılan projelerden ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin üreticilere verdiği desteklerden dolayı Karakaya, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini iletti. Etkinlikte konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk;  “Demirci İlçemizde 2.580 adet 100 m,  806 adet 500 ml ilaç uygulaması yapılacak. 5 İlçemizde ise toplam 4.477 adet 500 ml, 12.016 adet 100 ml ilaç uygulaması gerçekleşmiş olacaktır. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birçok ortak projeye imza attık. Bu projenin de hayvancılığımıza son derece önemli katkı sunacağına inanıyorum. Büyükşehir Belediyemize bu projede paydaş oldukları için teşekkürlerimi sunuyor, yetiştiricilerimiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 
“Proje kapsamında 10 bin üretici faydalanacak”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu ise konuşmasında 2022 yılı içerisinde rekor bir bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırdıklarını belirterek, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün selamlarını getirdim sizlere. Pandemi ve yanımızdaki devam eden savaş bizlere de tarımın, hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları ile kırsala, hayvancılığa, tarıma destek veren en büyük payı bütçesinden ayıran büyükşehir belediyelerin arasında yer alıyoruz. Geçen sene 70 milyonluk dev bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırdık. Bu bütçe kapsamında damızlık koç, teke dağıtımlarını yaptık. Gübre dağıtımında bulunduk, buğday tohumu, yem bitkisi dağıtımı yaptık. Üzüm üreticilerine 100 bin adet sepet dağıtımı yaptık, zeytin üreticilerine 100 bin kasa dağıtımı yaptık. Hayvan içme suyu göletlerini yaptık, sulama kooperatiflerine sondaj ve boru desteğinde bulunduk. Taral doldurma istasyonlarını yaptık. Biyoteknik mücadele kapsamında sirke dağıtımında bulunduk. Tarım makineleri dağıtımlarında bulunduk. Sayamadığımız kadar çok projeyi hayata geçirdik, bunlarda en büyük destekçimiz Tarım il Müdürlüğü oldu. Bu sene de başkanımız açıkladı toplam 122 milyonluk rekor bir bütçeyi kırsala, hayvancılığa, ziraata ayırdık. 2022 yılındaki projelerimiz katlanarak devam edecek. Kırsal kalkınmada Demirci ilçesi aslan payını ilçelerimizin arasında yer alacak. 100 bin adet sepet, 100 bin kasayı üreticilerimize dağıtacağız. Bugün burada proje kapsamında 10 bin hayvan üreticimize desteğimiz olacak. 58 bin büyükbaş hayvan uygulamadan yararlanacak. Demirci ilçesinde ise bu projeden 2100 üreticimiz yararlanacak. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından tören alanında hayvanlara dış parazit ilaç uygulaması hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

   

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizlerde av yasağı 15 Nisan'da başlıyorÖnceki Haber

Denizlerde av yasağı 15 Nisan'da başlıyo...

Kuş Cenneti Marmara Gölü tarım alanına dönüştürülüyorSonraki Haber

Kuş Cenneti Marmara Gölü tarım alanına d...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar